• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Necati Tuncer'den: Devlet Tweet atar mı?

Necati Tuncer'den: Devlet Tweet atar mı?
Adı Meclis başkanlığı adayları arasında geçtiğinde, çok kişinin sempati duymaya çalıştığı ve en eski Meclis müdavimlerinden olması dolayısıyla insanların bilge tavır beklediği Deniz Baykal’ı biraz konuşalım biz de...

Deniz Baykal’a yapılan bakanlık teklifini ve onun cevabından önce, bir başka ihtimali getirelim aklımıza.

Deniz Baykal’a bakanlık teklif edilmese ne olurdu?

Ama, neden derdi insanlar? CHP’de ağır ağabey rolü oynayacak başka kimse mi var? Böyle düşünürler ve şaşırırlardı.

Fakat cevabıyla şaşırttı sayın Baykal: Bekleyin uzun bir mektup yazacağım. Yeni bir roman çalışmasına başlıyorum der, gibi... Bu ne reklam düşkünlüğü böyle...

Uzun ya da kısa, kasdedilen ölçülü olmak değildi.İşin tadı kaçmıştı. Üstelik herkes Baykal’ın yazacaklarını tahmin edebiliyordu. Bildikleri eski Baykal olarak kalmayı tercih etmişti.

Sonra ne oldu?

Sekreterlerine, danışmanlarına yazdırmadıysa dedi herkes, üç sayfa yazmaya tahammül ettiğine göre, hatıralarını da yazabilir; Güneş Motel gecelerinin renginin de anlatıldığı...

İnsanlar böyle düşünürlerken, gazeteler işlerine gelen birer cümle bulup haber yaptılar o üç sayfalık mektuptan. Bu bir cümle yeterdi kendisini anlatmaya, neden üç sayfayı doldurmak için uğraştı, sorusu da akıllardaydı.

Tuğrul Türkeş, Bahçeli’yi sınıfında bırakırken, Baykal’ın üç sayfalık yazılı imtihan cevabını da gereğinden fazla şişirilmişliğine inandırmıştı herkesi...Sorunun cevabını bilmediğinde o hafta sinemalara gelen filmi anlatan yüksek bürokrat çocuğu tavırları var ya... İşte öyle bir şey!

Meclis’e ayıplı mal muamelesi yapılmaktadır, demiş sayın Baykal mektubunun bir yerinde.

Böyle demek için önce ayıplı mal uzmanı olmak gerekmez mi?

O Meclis’e ayıplı mal muamelesinin yapılabileceğine inanması bir Meclis mensubunun, Meclis’ine güvenmediğini ve kendini savunamayacağını sanmasından kaynaklanmaz mı?

İnsanların ileri yaşlarında ya da yaşları ilerlediğinde kullandıkları kelimeler, yaşadıklarını tarif eden, tanımlayan, anlatan kelimeler olur, gibi bir felsefi cümle kurma peşinde değiliz ama, keşke Baykal da kendini kendi gözüyle değil de milletin gözüyle görseydi...

Bir Tuğrul Türkeş yetti, CHP’nin de, MHP’nin de dayanaksız durduklarını anlamasına insanların. Sarsıldılar, sarsıldılar ve birbirlerine yaklaştılar.

Gazeteler hep aynı başlıklarla: Nasıl satıldın, kaça satıldın? Tuğrul Türkeş birliklerini sağlayıvermiş.

Tuğrul Türkeş’in bakanlık teklifini kabul ettiğini açılaması ile MHP’lilerin ve özellikle sayın Bahçeli’nin attığı tweetlerin zamanlarına bakarlarsa, insanların görecekleri şudur: Bahçeli ve partilileri çoktan stoklamışlar diyeceklerini.

Maça gitmeyen ve fakat maç analizleri yazan futbolşörlerimiz vardı. Üç zarf bırakırlardı yazı işlerine. Maçın neticesine göre biri gönderilirdi dizgiye. Bir kere daha işte öyle bir şey diyoruz.

Tuğrul Türkeş kabul ederse şunları, şunları ben diyeyim, şunları şunları da silah tutan elleri şimdi twiterli telefon tutanlar söylesin.

Sayın Baykal, içine kendini de dahil ettiği “Ayıplı mal” tanımını, MHP’lilerin resmi açıklaması, “Ahlâksız teklif” düşkünlüklerinden mi ilhamlamıştır, sorusunun akıllara gelme yeri burasıdır.

MHP’nin önce davranıp, bir Amerikan filminin adını partilerinde güncelleştirmeleri, Tuğrul Türkeş’in karakter gösterisinin altında kalmayı savuşturacaklarını sanmaları demektir resmen ve alenen.

Devamı için: http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/Devlet_Tweet_atar_mi/26078#.VeGdqfntmko

Bu haber toplam 923 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim