• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Okan Müderrisoğlu: İran, İsrail...Madalyonun iki yüzü!

Okan Müderrisoğlu: İran, İsrail...Madalyonun iki yüzü!
Savaş arenası İslâm coğrafyası. Ölen Müslüman. Bölünen Müslüman! Bölenleri söylemeye zaten gerek yok.

 Gazze'deki soykırıma kayıtsız kalan, İsrail'in katliamlarına halâ silah sağlayan medeniyet denilen tek dişi kalmış canavarlar!
İran-İsrail ekseninde cereyan eden, küresel aktörlerin yanı sıra vekalet savaşı odaklarının da dahil olduğu çatışma dizisinde maalesef bedeli ödeyenler yine masum siviller, yine çaresiz Müslümanlar!
İsrail'in, İran'ın Şam Konsolosluğu'nu hedef alan saldırısı ve İran'ın misillemesi ile tırmanan gerilim henüz yatışmış değil. Karşılıklı sert beyanlarla ivmelenen süreç, bölgemizi daha büyük şiddet sarmalına itebilir. Bölge dışı güçlerin kurguları da savaşın yayılma riskini artırabilir. Toplumlarda oluşacak öfke ve adaletsizlik duygusu ise sosyo-ekonomik maliyetlerle birleşerek tüm dünyayı etkisi altına alacak radikalleşme ve ayrışmaya yol açabilir!
İsrail'in, Filistin'i bitirme ve Gazzelileri sürgün etme planı Ortadoğu'daki istikrarsızlığın ana nedeni olmayı sürdürüyor. Siyonist yönetim, İran'la yaşamakta olduğu problemleri, Gazze gerçeklerini perdeleme için kullanıyor. İran ise (Saddam'dan sonra) doğrudan İsrail topraklarını hedef alan saldırısı ile İslâm dünyasında farklı bir konuma oturmaya çalışıyor!
Esasen, Gazze konusu birçok ülke için sadece "diplomatik bir gündem malzemesi!" olmaktan ibaret. Başından beri kalıcı ateşkesi savunan, kesintisiz insani yardım için uğraşan, iki devletli çözüm için mücadele veren, sadece Filistinli masumları düşünen, Kudüs'ün mahremiyetini koruma gayreti gösteren tek bir ülke ve hesapsız tek bir lider var. Türkiye ve Tayyip Erdoğan!

Devamı: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/muderrisoglu/2024/04/16/iran-israil-madalyonun-iki-yuzu

Bu haber toplam 123 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim