• İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Sabri Balaman: Türkiye üzerinden Acem oyunu

Sabri Balaman: Türkiye üzerinden Acem oyunu
İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen terör eyleminden sonra her ne kadar bombayı bırakan fail bulundu ise; failin arkasındaki güç/devletten hesap sormakta gerekirdi.

İşte tam bu sırada Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan, Endonezya dönüşü Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la askeri müdahalenin detaylarını görüşüp “vur “emrini verdi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada “Irak’ın kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerine PENÇE-KILIÇ Hava Harekâtı başarıyla icra edilmiştir” denilerek “Ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları, sözde karargâh ve eğitim kampları böyle yerle bir edildi!” şeklinde Irak ve Suriye’nin kuzeyine yönelik hava harekâtı yapıldığı tüm dünyaya açıklandı.

Oysa Irak ve Suriye’nin kuzeyinde kimler vardı; ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve İran; PKK/PYD ile DEAŞ unsurları bulunuyordu. Rusya ve İngiltere şu an Türkiye ile müttefik, Fransa bela aramamak için askeri ilişkilere girmeyip istihbari çalışma yapıyor. Geriye 2 ülke ve 2 örgüt kalıyor.

Bunlar ABD ve İran ile PKK ve DEAŞ…

Keza Türkiye’nin hava müdahalesinden hemen önce ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu, Türkiye’nin Suriye ve Irak’ın kuzeyinde askeri harekât düzenleyebileceğine dair haberler nedeniyle ‘vatandaşlarını’ uyardı. Kandil’de, Sincar’da, Kobani’de, Kamışlı’da Amerikalı turistler olmadığına göre Amerikalı asker ve istihbaratçıları uyarmış olarak algılandı. Ancak hiçbir devlet, resmi personelini internet sayfasından uyarmaz. ABD, bu açıklamayı bir psikolojik harp unsuru olarak “Türk hava harekâtının’ sızdırıldığını ve vazgeçirmek için uyarıda bulunuyordu.

Bunun dışında İran’da bir süredir devam eden sokak olayları, İran rejimini tehdit etme noktasına geldi. En son Kürt şehri Mahabad’da çok fazla can kaybı ve yaralı olduğu bilgisi geliyor. İranlılar bu olaylardan önce hem Azerbaycan-Ermenistan sınırı, hem de Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’de Türkiye ile gerilim halindeydiler. Son olarak Irak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Türkiye ve İran karşı karşıya gelmiş, Talabani’nin partisinden İran karşıtları, Irak Cumhurbaşkanı seçilmişti.

Tüm bu denklem içerisinde İran ve ABD, Türkiye’nin Irak ve Suriye’de olmasını istemiyor. Bu bağlamda Türkiye’nin Kandil bölgesinde İran’a müzahir PKK unsurlarını vurduğu yönünde bilgiler geliyor. Zira DEAŞ, Suriye’nin doğusunda ve Irak’ta Musul kırsalındadır.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/sabri-balaman/turkiye-uzerinden-acem-oyunu-40675.html

Bu haber toplam 134 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim