• İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Sevil Nuriyeva İsmayılov: Ermenistan üzerinden Kafkasya istikrarsızlığı kime yarar?

Sevil Nuriyeva İsmayılov: Ermenistan üzerinden Kafkasya istikrarsızlığı kime yarar?

Tarihe geri dönüp baktığımızda, Ermeni terör örgütleri tıpkı bugün kullanılan PKK terör kozu kadar hep kullanışlı bir koz oldu. Tabii ki sadece terör örgütleri değil, Ermenistan'ın kendisi de küresel çapta dün olduğu gibi bugün de kullanışlı bir koz olmaktan memnun görünüyor. Paşinyan, kendi Ermenistan milli menfaatleri istikametinde hareket eden bir siyasi yapıya sahiptir. Mesele şu ki, Paşinyan da milli menfaat anlayışını, küresel aktörlerin hangisini tercih edeceğine göre belirliyor. Aslında buraya kadar bir soru işareti yok.

Soru şu ki, Paşinyan ve yeni Ermeni siyaseti bu 100 yılda hangi küresel aktörü seçecek? Ermenistan'ın devlet gibi oluşumunda hiç kuşkusuz Rusya şemsiyesi esas rol oynadı. Fransa, tıpkı bugünkü gibi 100 yıl önce de Ermeni kozunu kendi çıkarları doğrultusunda kullandı. Şimdi de Batı ittifakı, Rusya karşıtı bir Ermenistan oluşumuna hem ihtiyaç duyuyor hem de bölgeye girmek için bu kozu sonuna kadar kullanacak gibi duruyor. Fransa'yı deyip geçmeyelim. Israrla Kafkasya'da istikrarsızlık, Fransa için vazgeçilmezdir.

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/ermenistan-uzerinden-kafkasya-istikrarsizligi-kime-yarar-yazi-1862678/

Bu haber toplam 127 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim