• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Söyleşi: Ferrari’den Kartal SLX’e Valeliğin Serüveni

Söyleşi: Ferrari’den Kartal SLX’e Valeliğin Serüveni

Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Adım Serkan, 49 yaşındayım. Evliyim, 2 çocuğum var.

Bu işe nasıl başladınız?

Bu işe şoförlükten başladım. Baba mesleğimiz taksicilik. Baktık taksicilikle olmuyor sabit bir yerimiz, sigortamız, gelirimiz olsun diye 1996 yılında valelik işine girdik.

İşletme sahipleri valelere sigorta primi yatırıyorlar mı?

Tabii ki. Artık valelik kurumsallaştı. Özellikle böyle lüks yerlerde rant alanları oluştu, taşeron firmalar valelik hizmeti vermeye başladı.

Valelik ilk bakışta kolay bir meslek gibi görünse de her işin kendine has zorlukları olduğu su götürmez bir gerçek. Bu mesleğin handikapları, zorlukları nelerdir?

Vallahi zorlukları var. Aracı aldığınız zaman binmeden kontrol etmek durumundasınız. Çünkü araba sahibi mekandan çıktıktan sonra, biraz da alkol etkisiyle aracın üzerinde halihazırda bulunan hasarları sanki biz yapmışız gibi gösterip şikayetçi olabiliyor. Bunun için tedbirimizi alıp aracı kontrol ediyoruz. Bu işi yapan genç arkadaşlara tavsiyem, aracı aldıktan sonra dört bir tarafını gezip kontrol etsinler.

Hasarlı aracı teslim edip tamirat masrafınızı üzerinize yıkmaya yeltenen biriyle karşılaştınız mı?

Evet başımıza geldi. Aracı teslim alıp mekanın kameralı otoparkına çektik. Araç sahibi mekandan çıkınca aracımı vurdunuz diye şikayette bulundu. Fakat kamera kayıtlarını incelediğimizde aracın teslim alındığında vuruk olduğunu gördük. Polis olaya müdahil oldu ve bizi haklı buldu. Bir keresinde de Porsche marka bir arabayı, arkadaşlarımızdan biri manevra yaparken vurdu. Araç sahibine durumu izah ettik ve bütün masrafların firmamız tarafından karşılanacağını söyledik. Sonrasında aracı yetkili servise götürdük araca yaklaşık 90.000₺ masraf çıktı. Araç sahibi, yüce gönüllülük göstererek hasarı kaskodan karşılayabileceğini söyledi ve sadece firmamızdan kasko bozma bedelini talep etti.

Teslim aldığınız araçları şahsi işleriniz için kullandığınız oluyor mu?

Hayır kullanmıyorum.

Aylık ortalama geliriniz nedir? Gelirinizin yüksektir sanırım? Bahşişler direkt size mi kalıyor?

10.000 ila 15.000 TL arası, her ay değişiyor. Bahşiş verenler tabii ki oluyor ama bunlar kasaya gidiyor. Belirli bir maaşımız var bahşiş verilse de verilmese de maaşımız yatıyor.

Pek çok zengin üzerinde para taşımaz derler. IBAN üzerinden bahşiş aldığınız oldu mu?

Pos makinesi soran oluyor genelde. Bir keresinde Almanya’dan gelen bir gurbetçi abimiz IBAN talep etmişti biz de gerek olmadığını söyleyerek ona bir jest yaptık.

Devamı: https://www.edebifikir.com/sokagin-nabzi/soylesi-ferrariden-kartal-sxle-valeligin-seruveni.html

Bu haber toplam 215 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim