Kuşadası tarihi eserlerini, doğal güzelliklerini ön plana çıkararak sadece deniz ve kum ile anılmaktan kurtulabilir. Cihad Meriç yazdı..
Bizim nazarımızda külliyeli şehirler, bilinmeyen külliyeli şehirler ve terk edilmiş külliyeli şehirler var. Kuşadası bilinmeyen ve terk edilmiş külliyeli şehirler arasında sayılabilir. Kalesi, kervansarayı, Kaleiçi camisi, hamamı... gibi kadim eserleriyle tarihi derinliği olan bu şehir, günümüzde sadece yaz turizmiyle ön planda.
Kervansarayın otel olarak kullanılması ziyaretçilerin onu görmesine engel oluyor. Bu tip tarihi eserler kendi formatına uygun, herkesin rahatlıkla ulaşabileceği ve herkese açık kültürel ortamlar olarak değerlendirilmeli.
Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/17764/tarihi-derinligi-olan-bir-sehir-kusadasi.html































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.