• İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Türkiye Yazarlar Birliği’nden 45. Kuruluş yılında Ankara’dan Ardahan’a Kültür Kervanı

Türkiye Yazarlar Birliği’nden 45. Kuruluş yılında Ankara’dan Ardahan’a Kültür Kervanı
1978 Yılında kurulan Türkiye Yazarlar Birliği yuvarlak yıldönümlerinde Kültür kervanları düzenliyor. 1 Ekim'de Kültür Kervanı Ankara’dan Ardahan’a hareket edecek.

30. kuruluş yılında Edirne’den Ardahan’a, 35. yılda Ankara’dan Siirt’e ve 40.yılı dolayısıyla da Edirne’den Mostar’a kültür kervanı düzenlenmiş, faaliyetlerin belgeseli yapılmış, kitap olarak da yayımlanmıştı.

45. yılda, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleri ile; şair, yazar, gazeteci, ilim ve fikir adamlarının katılımı ile Ankara’dan yola çıkacak kervan sırası ile; Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan’a gidecek ve dönüş yolunda ise Trabzon, Giresun, Ordu ve Çorum’dan Ankara’ya dönecek.

Uğranılan şehirler de; okur yazar buluşmaları, paneller, sempozyumlar, konferanslar, şiir şölenleri, tarih, kültür, edebiyat sohbetleri düzenlenecek.

Kervanla ilgili bilgi veren TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, kültür, sanat, edebiyat, fuar, konser ve festivallerin genelde belli başlı şehirlerde yapıldığını amaçlarının ise kültür kervanlarıyla Anadolu’yu baştan başa dolaşarak oralarda da etkinlikler düzenlemek olduğunu söyledi.

Arıcan, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz’i içine alan bölgelerimizdeki kişi ve kurumlar arasında var olan kültürel bağların daha da güçlendirip yaygınlaşmasını sağlayacak bu gezinin düzenlenmesi için üniversiteler, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaptıklarını belirtti.

UNESCO’nun 2023’ü Âşık Veysel Yılı ilan edilmesi ile yurt içinde ve dışında etkinliklerle anılmasının kararlaştırıldığını hatırlatan Arıcan, bu kapsamda Âşıklık geleneğinin güçlü temsilcilerinden biri olan Âşık Veysel’i anmak amacıyla, kervan güzergâhında bulunan Kars ve Ardahan’da “Dünden bugüne âşık ve halk edebiyatımız” konulu bilgi şölenleri düzenleyeceklerini ifade etti.

Kültür Kervanı, TYB Şubesi bulunan illerimizde yazar buluşmaları yanında, o şehrin kültür hayatı ile ilgili faaliyetlere katılacak. Sivas’da Aşık Veysel, bir panel ve konserle anılacak, Erzurum’da büyük düşünürümüz Nureddin Topçu için anma paneli düzenlenecek.

Ankara’dan Ardahan’a Kültür Kervanı, 1 Ekim 2023 pazar sabahı Ankara’dan yola çıkacak, 7 Ekim’de Ankara’ya dönecek.

TYB şubelerinin bulunduğu şehirlerde şubelerin faaliyet merkezi olacağı etkinliklerde;  Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi, Kars’ta Kafkas Üniversitesi, Ardahan’da Ardahan Üniversitesi, Erzurum’da Aziziye ve Palandöken Belediyeleri, Trabzon’da Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Giresun da ise Giresun Belediyesi ve Espiye belediyesi ile iş birliği yapılacak.

afis-010.jpg

Bu haber toplam 968 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim