• İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Türkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB) ‘Ankara’dan Siirt’e Kültür Kervanı’ ismiyle düzenlediği Tarih, Kültür ve Edebiyat Sohbetlerinin ilk durağı Aksaray oldu.

Türkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB) ‘Ankara’dan Siirt’e Kültür Kervanı’ ismiyle düzenlediği Tarih, Kültür ve Edebiyat Sohbetlerinin ilk durağı Aksaray oldu.
Türkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB) ‘Ankara’dan Siirt’e Kültür Kervanı’ ismiyle düzenlediği Tarih, Kültür ve Edebiyat Sohbetlerinin ilk durağı Aksaray oldu. TYB’nin 35.

kultur-kervaninin-ilk-duragi-aksaray-464015nTürkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB) ‘Ankara’dan Siirt’e Kültür Kervanı’ ismiyle düzenlediği Tarih, Kültür ve Edebiyat Sohbetlerinin ilk durağı Aksaray oldu.

TYB’nin 35. yıl faaliyetleri kapsamındaki sohbet programı Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Programa Vali Selami Altınok, Belediye Başkanı Nevzat Palta, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ve TYB Onursal Başkanı Mehmet Doğan ile çok sayıda öğrenci ve TYB mensubu şairler katıldı. Sohbet programında TYB Onursal Başkanı Mehmet Doğan görüntüler eşliğinde ‘Uzaktaki Yakın: Kaşgar’ isimli bir sunum yaptı. Sunumda özellikle Kaşgarlı Mahmut’tan bahsedildi. Rektör Acar’ın açış konuşmasının ardından bazı şairler kürsüye gelerek gerek kendilerine ait, gerekse de farklı şairlere ait eserleri seslendirdiler. TYB Onursal Başkanı Mehmet Doğan ise 35’nci yıl etkinliklerinden bahsetti ve Aksaray’a daha evvel geldiğini ancak hem Aksaray’ın, hem de üniversitenin aradan geçen birkaç yıl içinde ciddi biçimde değiştiğini gördüğünü belirtti. 35’nci yıl etkinliklerinin 10 gün süreceğini anlatan Doğan, “İlk programı Aksaray’da yapıyoruz ve bundan memnuniyet duymaktayız” dedi. Kaşgarlı Mahmut’un herkes tarafından bilindiğini anlatan Mehmet Doğan, Kaşgarlı Mahmut’un 20’nci yüzyılda toplumun hayatına mal olduğunu iletti. Kaşgarlı Mahmut’un bundan 900 yıl önce Bağdat’ta ‘Divan-ı Lügati’t Türk’ isimli eserini yazdığından söz eden Mehmet Doğan, “Ancak o kitap yüzyıllar boyunca kayıp. Sadece birkaç yazar o kitaptan bahsediyor” dedi ve eserin gün yüzüne çıkış sürecini anlattı.

 

Kaynak: http://www.pirsushaber.com/kultur-kervaninin-ilk-duragi-aksaray-736088n.html

Bu haber toplam 1455 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim