• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

TYB "Kültür Kervanı" Adıyaman'dan Geçti

TYB "Kültür Kervanı" Adıyaman'dan Geçti
Türkiye Yazarlar Birliği "Kültür Kervanı" 2 günlük Diyarbakır etkinliğinden sonra Adıyaman’a gitti.

Belediye Başkanı yazar ve şairlerle birlikte şehir gezisine katılarak heyete rehberlik yaptı. Şehrin tarihi ve kültürel eserlerini tanıttı.

Adıyaman Belediyesi kültür dairesi ortak gerçekleştirilen 35.yıl Kültür etkinliği program Adıyamanlıların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Toplantının yapılacağı Kültür Merkezini başlama saatinden önce dolduran Adıyamanlılar açılan resim ve kitap sergisine yoğun ilgi gösterdi.

Şiir şöleni heyette bulunan şairler ile Adıyamanlı şairlerin okudukları birbirinden güzel şiirlerin okunması ile gerçekleşti. Belediye başkanının Adıyamanlı siyasetçi ve şair Süleyman Arif Emre Beyden bir şiir okumasıyla başlayan Şiir şöleninde Şair Vedat Güneş ‘Laleler’, Feride Bektaş ‘Anne’, Mehmet Kurtoğlu ‘ Savaşın Şehirleri’, Ebubekir Aytekin Üstad Necip  Fazıl’ın ‘Zindandan Mehmet’e mektup’, İbrahim Eryiğit ‘Mutlak Değer’, Şemsettin Ağar ‘Kazası yok Sevginin’, M.Adil Oymak ‘’Gülname’,’ Ey Filistinli Çocuk’, Demirhan Seçilmiş ‘Sana bana insanıma dair’, Kerim Bayrak  ‘Döktükleri kanda boğulacaklar’,Abdulvahab Akbaş ‘Merhaba’, ‘Dilara’ şiirlerini okudular.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, siyasi parti, STK ve sendika temsilcilerinin de katıldığı toplantıda Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan ile Dr. Mehmet Sılay ‘ Endülüs: 8 Asırlık Yurt’ konferansını Endülüs’ü  slayt gösterisi ile anlattılar. Dr. Mehmet Sılay Endülüs tarihi hakkında bilgi verirken Mehmet Doğan’da fotoğraflar üzerinden konuşmasını yaptı.

Toplantı Vali Mahmut Demirtaş ile Belediye başkanı Necip Büyükaslan’ın teşekkür konuşmaları ile sona erdi.  Vali ve hazır bulunanlar açılan resim ve kitap sergisini gezip yazar ve şairlerle sohbet ettiler.

 

adiyamankervan2

adiyamankervan3

Bu haber toplam 1739 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim