• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Burkina Faso'da Aşure gelenekleri

Burkina Faso'da Aşure gelenekleri
Burkina Faso’da Müslümanlar aşurede neler yapar diye merak ettik. Yerli arkadaşlardan aldığımız bilgiler, bize gerçekten ilginç geldi.

Bizim ülkemizde aşure, hem acının hem de farklı bir ikram ve neşenin zamanıdır. Türkiye’de olup da aşure yemeğinin tadına bakmayan yoktur. Sevmeyen var mıdır bilmem? Lakin bize özgü bir gelenek olduğu tartışılmaz. Her ne kadar bunu Hz. Nuh’un (AS) gemisi ve oradaki yiyecek sıkıntısıyla ilişkilendirsek de bu yerel ve kültürel bir ögedir.

Burkina Faso’da Müslümanlar aşurede neler yapar diye merak ettik. Yerli arkadaşlardan aldığımız bilgiler, bize gerçekten ilginç geldi. Elbette onlar, bizim gibi kazanlarla aşure yemiyorlar.

Buyurun beraber bakalım:

Çok özel günler için ayrılan kıymetli yiyecek: Pirinç

Kurban bayramında kesilen kurbandan küçük bir parçanın bu güne kadar kalmış olması lazım. Hiçbir yeri kalmadıysa da ayaklarının veya derisinin yerel imkânlar içinde saklanmış olması muhtemel. Zira bu coğrafyada hayvanın derisi, özel olarak temizlenir, kurutulur ve sonra yenir. Bu kalan parçadan yemek yapılır ve bu günlerde yenir.

 

Devamı için: http://www.dunyabulteni.net/haberler/381003/burkina-fasoda-asure-gelenekleri

Bu haber toplam 792 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim