• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Moğolistanlı Yazar Galsan Chinag'dan TYB'yi Ziyaret

Moğolistanlı Yazar Galsan Chinag'dan TYB'yi Ziyaret
Şiir, roman ve hikayeleriyle tanınan Moğolistanlı ünlü yazar Galsan Chinag; Türkiye Yazarlar Birliğini (TYB) ziyaret etti.

Bozkırları Yeşertelim (Anayurt)

Yazdığı şiir, roman ve hikayeleri ile tanınan Moğolistan 'lı ünlü yazar Galsan Chinag, Türkiye Yazarlar Birliği ziyareti sırasında Türk Meslektaşlanndan destek istedi. 
Ülkesini ağaçlandırmak için çalışmalara başladığını ifade eden Moğolistan'lı ünlü yazar Galsan Chinag "Geliniz hep birlikte eski atalarımızın bozkırlaını yeşertelim" diye konuştu. Moğolistan'lı ünlü yazar Gal- san Chinag Ankara' daki temasları sırasında TYB Türkiye Yazarlar Birliğini ziyaret etti. 
Chinag'a bu ziyaretleri sırasında Moğolistan Konsolosu Enkhbayar Gagaa eşlik etti. Dost bir ortamda gerçekleşen ziyarette Genel Başkan Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, Baş Danışman İbrahim Ulvi Yavuz ve Başkan Yardımcısı Ferhat Koç da hazır bulundu . Moğolistanın ünlü yazarı Chi- nag eğitimini Almanya'da tamamladı ve 34 adet Almanca eser yazdı. Bu eserler bir çok dile de çevrildi. Şiir, roman ve hikaye yazan Chinag TYB'i ziyaretinde eserlerini 60'a çıkarmak, ülkesini ağaçlandırmak ve orman sayısını artırmak gibi hedeflerden söz etti. Ve "Geliniz hep birlikte eski atalarımızın bozkırlarını yeşertelim" dedi.

haber0001_640x524

Bu haber toplam 1073 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim