• İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Üç Özbek muhalif daha sukiast listesinde

Üç Özbek muhalif daha sukiast listesinde
İstanbul'da geçtiğimiz gün Özbek bir İmama suikast düzenlenmesinin ardından başlatılan soruşturmada, 4 kişilik bir infaz listesine ulaşıldı

Zeytinburnu'nda öldürülen Özbek Abdullah Buhari suikastının perde arkasında, Rus ve Özbek istihbaratının 4 kişilik infaz listesi çıktı. Üç ay önce hazırlanan listede Özbekistan Halk Hareketi Lideri Muhammed Salih, oğlu Timur Salih, Kırgız âlimi Reşat Kari ve önceki gün öldürülen Abdullah Buhari yer alıyor.

Yeni Şafak'ın haberine göre, önceki gün Zeytinburnu'nda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Abdullah Buhari suikastının ardında 4 kişilik infaz listesi çıktı. Özbek istihbaratı tarafından 3 ay önce hazırlandığı iddia edilen infaz listesine Rus istihbaratının da destek verdiği ileri sürüldü. Listede hayatını kaybeden Buhari'nin yanında, Özbekistan Halk Hareketi Lideri Muhammed Salih'in, Salih'in oğlu Timur'un ve Kırgızistan'da meşhur alim olan Reşat Kari'nin de olduğu tespit edildi. Buhari'nin ise infaz listesinde ismi olduğundan suikasttan önce haberdar olduğu öğrenildi. Buhari'nin İstanbul'da 5 farklı dernek kurduğu ve çok sayıda öğrenci yetiştirdiği ifade edildi.

Devamı için: http://www.dunyabulteni.net/manset/316927/uc-ozbek-muhalif-daha-sukiast-listesinde

Bu haber toplam 1232 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim