• İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Yılın romanı ‘Kuşlar Yasına Gider’

Yılın romanı ‘Kuşlar Yasına Gider’
Türkiye Yazarlar Birliği’nin Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri belli oldu.

Roman kategorisinde, edebiyat eleştirmenlerine göre 2016’da yayımlanan en iyi romanlar listesinin zirvesinde gösterilen Hasan Ali Toptaş’ın ‘Kuşlar Yasına Gider’ adlı eseri ödül kazandı.

Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri’nin kazananları, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) genel merkezinde düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. Birliğin Genel Başkanı Prof. Musa Kazım Arıcan’ın açıkladığı bu yılın ödül alacak isimleri arasında; hikaye dalında ‘Işıklar Açık Kalsın’ kitabıyla Mehmet Kahraman, şiirde ‘Tut Elimden Düşmeyelim’le Mehmet Ragıp Karcı, roman dalında ‘Kuşlar Yasına Gider’ isimli kitabıyla Hasan Ali Toptaş, deneme dalında ise ‘Evin Mahremi Olmak’ adlı yapıtıyla Ali Yurtgezen yer aldı. Ayrıca fikir dalında Ercan Yıldırım, araştırmada Hüseyin Yayman, incelemede Celal Soydan, edebi tenkitte Hayriye Ünal, gezi türünde ‘Faruk Uysal’, hatıra alanında Sare Çizmecioğlu, tercümede Mehmet Hakkı Suçin, biyografide Fahrettin Gün, çocuk edebiyatında Vural Kaya, tiyatroda Hale Canat Cürgül ödüle layık görüldü. Öte yandan, kültür ve sanat hayatına katkıları nedeniyle Prof. Dr. Raşit Küçük, Prof. Dr. Bekir Karlığa ve Prof. Ahmet Tabakoğlu’na da TYB’nin ‘Üstün Hizmet’ ödülü verilmesi kararlaştırıldı.

Basın, yayın, televizyon ve radyo alanında da ödüller verildi: Dergi yayıncılığında Aşkar Dergisi, televizyon programında TV NET, radyo programında da TRT Radyo ödül sahibi olarak belirlendi. Kamu yayıncılığı dalında Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, özel yayıncılık alanında ise Kapı Yayınları ödüle layık görüldü. Ödüllerin verileceği tarih TYB tarafından duyurulacak.

 

Kaynak: http://www.karar.com/hayat-haberleri/yilin-romani-kuslar-yasina-gider-357882

Bu haber toplam 1501 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim