• İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

Abdullah Muradoğlu: Biden’ın Michigan korkusu!

Abdullah Muradoğlu: Biden’ın Michigan korkusu!

ABD Başkanı Joe Biden diliyle “havadan insanî yardım” derken bile aklı Ukrayna’da imiş. Meğer “Gazze” diyecekmiş, sehven “Ukrayna” çıkmış ağzından. Biden İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’yi Beyaz Saray’daki kabulünden önce yaptığı açıklamada “Gazze” yerine bir değil, iki kez “Ukrayna” demiş. İsrail Ordusu Gazze’nin kuzeyinde gıda yardımlarına ulaşmak için bekleyen sivillere saldırarak yüzden fazla insanı daha katletmişti. “İnsani yardıma ulaşmaya çalışırken yaşanan olay trajik ve korkutucu. Oradaki hayatların kaybı çok üzücü” diyen Biden Gazzeli sivilleri öldüren silah ve cephaneyi ABD’nin verdiğini söylemeyi unutmuş.

Biden geçtiğimiz hafta başında Pazartesi gününe kadar bir ateşkesin müzakere edilebileceğini düşündüğünü söylemişti. Ancak Perşembe günü bu yorumlarını geri çekerek “umut sonsuzdur” ancak “muhtemelen Pazartesi gününe kadar değil” demişti. İsrail’in Biden Yönetimi’nden “ateşkes” cümlesini kullanmamasını istediği biliniyor. Biden Yönetimi Dışişleri birimlerinden bu cümleyi alenen kullanmamaları yönünde daha önce uyarılar yayımlamıştı.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/abdullah-muradoglu/bidenin-michigan-korkusu-4606280

Bu haber toplam 109 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim