• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Arslan Tekin: İsrail kimin desteğiyle kuruldu sanıyorsunuz!

Arslan Tekin: İsrail kimin desteğiyle kuruldu sanıyorsunuz!

Dünkü yazımda “Lahey’deki karar, kim ne derse desin bir dönüm noktasıdır. Bir netice çıkacağını sanmıyorum ama, “soykırım”dan bahsedilmesi, bütün dünyanın Siyonistlerin mahkemeye çıkacağını duyması, akılda ister istemez birtakım soruları da doğuracak, “Nedir Siyonizim?” sorusunun cevabı aranacaktır.” diyorum.

Evet, nedir Siyonizm? Diğer milletlerin ideallerinden farklı mı? Meselâ Megali İdea’dan, meselâ Turancılık’tan farklı mı?

Megali İdea: Yunanca kavram. “Büyük fikir” anlamına gelir. Megali İdea’nın temel fikri, Bizans İmparatorluğu ile Pontus Rum Devleti’nin yeniden ihyası, Büyük Helen İmparatorluğu’nun kurulmasıdır.

Turancılık: Kısaca “büyük Türk birliği” demektir. Çerçeveyi Ziya Gökalp çizmiştir: “Türkçülüğün uzak mefkûresi Turan adı altında birleşen Oğuzları, Tatarları, Kırgızları, Özbekleri, Yakutları lisanda, edebiyatta, kültürde birleştirmektir.”

Turancılık nihaî hedefte, mümkünse, sınırları açmak; Türk devletlerini bir bayrak altında toplamaktır. Bu çok uç idealdir.

Turancılık’ta hedef dinî değildir; ancak, Türkler çoklukla Müslüman oldukları için, bir yönüyle “ümmet” kavramı da karşılar.

Belki Yunanlıların Megali İdea’da din sosu vardır. Çünkü Yunanlılar, kendilerini Ortodoksluğun sahibi görürler. Ruslar da Ortodoks’tur ve onlar da Bizans’ın mirasının kendilerine kalmasını arzu ederler. Hatta çabaları bu yöndedir. Bizdeki Patriklikle Moskova’daki patriklik bu yüzden çatışma hâlindedir.

Şimdi bütün dünyanın gözünün üzerinde olduğu Siyonizm’i açıklamadan önce, Yahudilerin dünyadaki yeri üzerinde çok kısa duracağız. Meselenin bizi ilgilendiren kısmı önemli. Çünkü, neticede İsrail Devleti “bizim” sınırlarımız içinde kurulmuştur ve çok açık söylüyorum bizimle var olmuştur. Bizim insanlığımız olmasaydı, Yahudiler, diğer ülkelerde boğulup giderlerdi.

Devamı: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/israil-kimin-destegiyle-kuruldu-saniyorsunuz-759817h.htm

Bu haber toplam 194 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim