• İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Arslan Tekin: Yahudiler ve Türk milliyetçileri

Arslan Tekin: Yahudiler ve Türk milliyetçileri

Siyonizm’i bilmeden, işgalcilerle mücadele mümkün değildir. Daha önce bir yazımda “Tarih uzun, ömür kısa.” demiştim. Uzun tarih içinde, Filistin’de bir Yahudi devletinin kalmayacağını kesin söyleyebilirsiniz. Kan dökmek, kana davettir.

Siyonistlerde vahşetin sınırı yok. Sen sınır tanımazsan, karşındakilerden ne beklersin? Onlar hiç sınır tanımayacak; biteviye çatışma, biteviye katliam.

Müslümanlar için de Yahudiler için de her zamanki sözümü tekrarlıyorum; biri kipayı, biri sarığı çıkarmadan köklü hâl yolu bulunamayacaktır.

Siyonizm meselesine gelmeden önce Yahudilerin milliyetçi kalemlerdeki yerine bakacağız.

20. yüzyılın başında, Milliyetçiliğin dorukta olduğu bir zamanda, millî kalemler Yahudiliğe nasıl bakıyordu?

En ateşîn milliyetçi Ömer Seyfettin örneği bize bir fikir verecektir.

Ömer Seyfettin (1884-1920), “Millî Tecrübelerden Çıkarılmış Amelî Siyaset”te Osmanlı sahasında yaşayan ekalliyetlerden bahsederken Yahudiler için şu ifadeyi kullanır:

“Yahudiler İstanbul’da, İzmir’de ve diğer bazı büyük şehirlerde ayrı birer mahalle hâlinde yaşarlar. Şimdiye kadar Türklere asla hıyanet etmemişler ve vatandaşlık vazifesinde hemen hemen hiçbir kusur göstermemişler­dir.” (Türk Ülküsü (Haz.: Arslan Tekin), Bilge Kültür Sanat Yayınları, s. 134)

(Ara not: 1908’de Meşrutiyet’in ilânından sonra toplanan Meclis-i Me­busân’da mebusların etnik dağılımı; 177 Türk, 66 Arap, 31 Arnavut, 22 Rum, 12 Ermeni, 9 Slav, 4 Yahudi idi. Rumlardan Serfice Mebu­su Yorgo Boşo ve İstanbul Mebusu Kozmidi Pendelaki Türkleri ve Türkçeyi tartışmaya açmak istemişlerdir. Bu saydıklarım içinde dölek duranlar sadece Yahudilerdi.)

Devamı: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/yahudiler-ve-turk-milliyetcileri-760440h.htm

Bu haber toplam 222 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim