• İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Ayhan Demir: Bir seçim daha...

Ayhan Demir: Bir seçim daha...
Hayata ve gelişmelere; parti kulisinden değil, millet katından ve hakikat penceresinden bakıyorum. Mümkün mertebe tarafsız olmaya, partizanlık yapmamaya çalışıyorum.

Şahıslardan değil, milletimizden ve memleketimizden yanayım. Söyleyeceklerimin mutlaka partilerden ve politikalardan bağımsız okunmasını rica ediyorum.

Ülkemiz, tekrar bir seçim sürecine giriyor. Yerel seçimler yaklaşıyor. O sonu gelmez aday adayları, listeler, yoklamalar, odalara kapanmalar nihayet buluyor. Artık, adaylar belli olmaya başladı. Şehirlerimizi, dolayısıyla bizleri yönetmeye talip olanlar. İçimizden çıktığını söyleyenler, hizmetten bahsedenler, kapıları aşındıranlar. 

Türkiye, yurtların en zorlusudur. Bu topraklarda yapılan her seçim hayati önem arz etmektir. Her toplantı en kritik toplantıdır. Demem o ki sadece belediye başkanı ve meclis üyesi seçmiyoruz. Adaylardan ziyade zihniyetleri onaylıyoruz. Partilerden ziyade ülkemizin istikametini tercih ediyoruz. 

Hangi görüşten olursak olalım, hangi görüşten olursa olsun: Yetenekli olanın, liyakat taşıyanın, şahsiyet gösterenin, milletin gönlünde karşılık bulanın yanında olmalıyız. 

Her türlü menfaat duygusunun uzağında durarak söylüyorum: Yetenek ve şahsiyete karşı, düşmanlık edemeyiz. Pazarlama ve ilişki profesyonellerini değil, emek ve liyakat sahiplerini tercih etmeliyiz. Eser ve işleriyle öne çıkanlara destek vermek zorundayız. 

Seçim atmosferine girildiğinden beri, yolsuzluklar daha bir ayyuka çıkmış görünüyor. Birbirlerini yıpratmak isteyenler, el altından veya üstünden, dosyaları birbiri ardına piyasaya sürüyor. Komisyonculuk, zimmete para/arsa geçirme, ihaleye fesat karıştırma, adam kayırma, akrabaların milyon dolarlık şirketleri vs. 

Partiler ve adaylar arasında rekabet olur, olmalıdır. Ancak seçimler, düşmanla tutuşulan bir meydan muharebesi değildir. Seçim dediğimiz şey, nihayetinde, ülkeyi en çok kim seviyor yarışıdır. 

Bu seçim ne ilktir, ne de son olacaktır. Şu zamana kadar kaç tane seçim gördük. Her biri diğerinden önemli idi. Geliyor ve geçiyorlar. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ayhan-demir/bir-secim-daha-44418.html

 
Bu haber toplam 204 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim