• İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Beril Dedeoğlu: İkinci ‘uçak krizi’ yeni gelişmelerin habercisi

Beril Dedeoğlu: İkinci ‘uçak krizi’ yeni gelişmelerin habercisi
Bir Rus savaş uçağı, İsrail’in hava saldırısı düzenlediği sırada Suriye’deki S-200 savunma sistemi tarafından düşürüldü.

İddiaya göre İsrail Rus uçağını Suriye savunma sistemiyle kendi savaş uçağı arasına kalkan yapmıştı. Rusya, İsrail düşürmedi, ancak Suriye tarafından düşürülmesini sağlayacak bir taktik uyguladı dedi. Ardından İsrail’e nota verdi. İsrail ise üzüntülerini bildirdi ve sorumluluğun Esad yönetimi ile Hizbullah ve İran’da olduğunu açıkladı. 

Gerçeği açıklamalardan çıkarmak zor... Zira, Suriye rejimi Rusya’ya yönelik böyle bir iş yapmış ve suçu İsrail’e atmak istemiş de olabilir, tam tersine olaylar Rusya’nın dediği gibi de gelişmiş olabilir. 

Uçak krizinin Soçi’deki Erdoğan-Putin görüşmesine denk gelmesi, hem Esad’ın hem de İsrail’in bir Rus uçağını vurması için yeterli neden yarattığı anlaşılıyor. Zira İsrail, ABD ile birlikte tasarladığı özerk alanların Rusya denetimine geçeceğini öngörmüş; Suriye ise, Rus-Türk ittifakıyla istemediği kesimlerle görüşmek zorunda bırakılmasına tepki göstermiş olabilir. Diğer bir ifadeyle İsrail, ABD ile kurulan stratejinin, Suriye de Rusya ile kurulan stratejinin bozulmasına tepki vermiş olabilirler. 

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/ikinci-ucak-krizi-yeni-gelismelerin-habercisi-yazi-1387098/

Bu haber toplam 413 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim