• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Bülent Orakoğlu: Gazze kasabı Netanyahu’nun tutuklanmasının önü açıldı

Bülent Orakoğlu: Gazze kasabı Netanyahu’nun tutuklanmasının önü açıldı

Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) önceki gün Güney Afrika’nın İsrail aleyhine açtığı “soykırım” davasında aldığı ihtiyati tedbir kararları üzerine, İsrail'in Gazze katliamlarına ve soykırım suçlarına destek veren ABD ve İsrail müttefiki birçok ülke İsrail’e sırt çevirdi. Gazze’ye saldırdığında İsrail’e koşup katil Gazze kasabı Netanyahu’yu kucaklayan Batı’lı suç ortakları Lahey’den sonra şimdi İsrail, ABD ve İngiltere’yi birer birer terk ediyor. AB, Almanya, Fransa ve Hollanda, İsrail’i Lahey’ın kararına uymaya çağırdı. Zoru gören ABD ve İngiltere de İsrail’i ‘itidale’ davet etmeye başladı.

DÜNYA, 26 BİN FİLİSTİNLİNİN VAHŞİCE KATLEDİLMESİNE SES ÇIKARAMAMIŞTI

UAD, İsrail’in Gazze sakinlerine yönelik öldürme, saldırı ve yıkımla ilgili her türlü eylemden kaçınması ve soykırımı önlemek için tüm tedbirleri almasına hükmetti. Birçok ülke UAD’nin kararını olumlu karşılarken Tel Aviv’in bu karara uyma zorunluluğuna da vurgu yaptı. Soykırım davasında İsrail’in yalnız kalması dikkati çekti. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, kararla ilgili, “AB, bunların tam, derhal ve etkili bir şekilde uygulanmasını beklemektedir” dedi. Birleşmiş Milletler (BM) Sözcülük Ofisi, “İsrail’in soykırımı önlemek için tüm tedbirleri alması” ve “İsrail devleti, Gazze’de yürüttüğü askeri operasyonları derhal durdurmalı” hükümlerinin not edildiğini kaydetti. Alman hükümeti, UAD’nin İsrail ile ilgili kararının uluslararası hukuk kapsamında bağlayıcı olduğunu ve İsrail’in de bunlara uymak zorunda olduğunu belirtti.

İSRAİL’E SOYKIRIMI DURDUR ÇAĞRISI

Fransa Dışişleri Bakanlığı, “Fransa, Uluslararası Adalet Divanı’na güvendiğini ve onu desteklediğini bir kez daha belirtiyor” dedi. İspanya Dışişleri Bakanlığı, “ateşkes” ve “iki devletli çözüm” çağrılarını yineleyerek “UAD’yi destekliyoruz ve şiddet sarmalını durdurmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/bulent-orakoglu/gazze-kasabi-netanyahunun-tutuklanmasinin-onu-acildi-4598727

Bu haber toplam 145 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim