• İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Ergün Diler: Akıl-güç-para

Ergün Diler: Akıl-güç-para
GÜNLERDİR yazmaya gayret ediyorum... BÖLGE DEĞİŞECEK. Dışarıdan gelip coğrafyanın altını üstüne getirenler değiştirecek!

Bunu bilerek pozisyon almak, algoritma meydana getirmek ve Türkiye'nin büyümesinin zenginleşmesinin önünü açmak gerekmekte. Bugün değilse de yarın bunları konuşacağız. İsimlerin, partilerin, olayların pek bir önemi yok.
Asıl görülmesi gereken hiç SAHNEDE yer almayanlar ve GİZLENENLER...
Uzun zamandır AVRUPA-İNGİLTERE ve ABD'nin bölgedeki çatışmasını yazıyorum. İçerideki konular pek ilgimi çekmiyor. Zaten yeterince yakınlık gösteren var.
Ancak unutmamalı ki DIŞARISINI bilmeden, anlamadan gidilecek yol yok. Başak Demirtaş'ın "HALKIM ve PARTİM İSTERSE ADAY OLABİLİRİM" dedi. Seçmenleri istedi partisi istemedi. ADAY OLAMADI. NET! Selahattin Demirtaş'ın dün yaptığı açıklama bunu söylemiyordu. "Hem beni hem de eşimi aday yapmadılar" diyemezdi.
DEM PARTİ'ye bakıyorum, onlara yakın isimleri takip ediyorum.
Bölgeyi anlayan kucaklayan bir yaklaşım yok. Hatta alttan alta bölgenin OLİGARŞİK DÜZENİ koruma altına alınıyor gibi. Çabaları bende bu hissi uyandırıyor.
Defalarca yazdım. ABD bölgede...
Fransa-Almanya-Rusya da.. Tabi İngiltere de... Küçük oyuncuları pas geçiyorum... Herkes kendi çıkarı için ajandası için KÜRT KARTINI masaya getiriyor. Silah da terör de bunun sonucu zaten. BÖLÜNME senaryoları, kışkırtmaları da hiç eksik olmuyor.
Peki gerçek ne? Asıl mesele ne?
Neden DEM de HDP de KANDİL de bundan söz etmiyor? Büyük güçler neden gizli gündemlerini canlı tutuyor?
Gelin buna bakalım...
Bir süre önce Edirne'de tutuklu olan Selahattin Demirtaş tıpkı dün yaptığı gibi açıklamalarda bulundu.
HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Demirtaş, savunmasını sunduğu Kobani davasında Kürt sorununu ve çözüm önerilerini de mahkeme salonuna taşıdı... 7 madde sıraladı...
Gösteri, grev, yürüyüş, miting, örgütlenme ve ifade hürriyetinden giriyor, özgürlükçü, sivil bir anayasaya kadar uzanıyordu.
Anadilin tüm toplumsal alanlarda özgürce kullanılmasından devam edip, tarihini, kültürünü koruyup geliştirmesi kendi kimliğiyle örgütlenmesine kadar önerilerini sıralıyordu... Terör ve silah bırakma işine girmiyorum... Resmi ideolojiye yüklenmesi ve tutukluların salıverilmesine de...
Genel olarak DEM'e ya da eskiye dönüp HDP'ye baktığınızda karşınıza çıkan tablo bu. Doğru mu?

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2024/02/10/akil-guc-para

Bu haber toplam 220 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim