• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Halit Yıldırım: ​Zulme direnen şairler ve Kudüs şiirleri

Halit Yıldırım: ​Zulme direnen şairler ve Kudüs şiirleri

20. asırdan 21. asra miras kalan en büyük acıdır Filistin ve Gazze… İnsanlığın iflas ettiği zulümlerin icra edildiği yeryüzü hapishanesidir aynı zamanda… Ve yine Müslümanların imanî ve uhrevi zaaflarının, dünyevî perişanlıklarının yansıdığı bir aynadır da…

İşgal edildiği 1917’den beri tam 107 yıldır kanın ve gözyaşının oluk oluk aktığı bu coğrafyada işlenen cinayetler, gasplar, katliamlar, yıkımlar insanlık tarihinin en vahşi, en alçak, en şımarık cinayetleridir. Bu zulüm; Karabağ’da, Bosna’da, Arakan’da, Eritre’de, Moro’da, Doğu Türkistan’da yaşanan ve bundan sonra da dünyanın herhangi bir yerinde yaşanacak tüm zulümlerin muharriki, tetikçisi, tutuşturucusu ve cesaret cüretidir.

İnsanlık, Siyonizm denen bir canavarın dişleri arasında can veriyor. Birçok ülkede onun desteklediği terör örgütleri onların namına canlar alıyor. Ülkelerin ekonomileri onların kurduğu tefeci sistemin çarklarında sömürülüyor. Sözde medeni geçinen Avrupa’sı ve Amerika’sı bu zulmün ocağına ateş taşırken sözde Müslüman geçinen İslam dünyası ise gözlerini ve kulaklarını kapatarak yaşananları görmemezlikten, duymamazlıktan gelerek geçiştirmeye çalışıyor.

İsrail denilen terör örgütü, devlet kisvesi altında masum sivilleri havadan, karadan ve denizden bombalıyor. Hastaneleri, okulları ve camileri vuruyor. 7 Ekim’den beri resmi rakamlara göre 32 bin insan öldürüldü ve hâlâ ciddi bir adım atılamadı.

Yönetimlerin duyarsızlaştığı bir dünyada bu zulme sessiz kalmayanlar da var elbette. Dünyanın her köşesinde zulme karşı boykotla, mitinglerle direnen dini, dili, ırkı, rengi farklı ancak sadece insan olan milyonlara selam olsun!

Şairler de şiirleriyle karşı duruyorlar zulme ve direniyorlar. O şairlere de selam olsun! M. Hanefi İspirli’nin gayretleri ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının destekleriyle zulme direnen bu şiirler ‘Kudüs Şiirleri Gökte Yapılıp Yere İndirilen Şehir’ adıyla mütevazı bir kitapta toplandı. Erzurum’da Zafer Yayınevi tarafından basılan 150 sahifelik bu kitapta merhum Sezai Karakoç ve Mehmet Akif İnan’ın da bulunduğu 70 şairimiz şiirleriyle yer aldı.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/zulme-direnen-sairler-ve-kudus-siirleri-4363/

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim