• İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

Hüseyin Öztürk: Dr. Sadık Ahmet Filmi

Hüseyin Öztürk: Dr. Sadık Ahmet Filmi
Sinemanın esas görevi, kendi insanımıza ve dünya insanlığına karşı gerçek hayat hikâyelerini perdeye aktarmak olmalı değil midir?

Çünkü dünya üzerinde insanlığa; “barışı-kardeşliği-adaleti-iyiliği-hoşgörüyü” öğreten ve yaşaması için mücadele eden tek medeniyet ve tarih, bizim medeniyetimiz ve tarihimizdir.

Dr. Sadık Ahmet’in Batı Trakya’da yaşayan Müslüman soydaşlarımızın hak ve hukuklarını savunan ve ellerinden alınan hürriyetlerini tekrar kazanma mücadelesinin, belgesel veya sinema ile anlatılması oldukça önemlidir.

Önceki gün AKM’de gösterimi yapılan filmin ortaklarından birisi, TRT ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı idi.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ile YTB Başkanı Abdullah Eren’i milli meselelere gösterdikleri titizlikten dolayı tebrik etmeli.

Film, Dr. Sadık Ahmet’in üzerine kurgulandığı için genel itibariyle ve özellikle görsel anlamda güzeldi. 2 Şubat’tan itibaren sinemalarda. Dikkatten kaçan bazı hususlara rağmen izlenmesi gereken bir film!

Örneğin Dr. Sadık Ahmet’ten daha fazla mücadele eden Müftü İbrahim Şerif’e biraz daha fazla diyalog yazılabilirdi. Ahmet’in yancısı gibi durmuş.

Bir de ne o günlerde ne bugün; hiçbir konsolosumuz-büyükelçimiz, Komünist bıyıklı, uzun saçlı, meyhane kabadayısı tavırlı değildir.

Bir başka husus, Dr. Sadık Ahmet ve Batı Trakya Türkleri ile ilgili iki liderimiz vardır. Birisi rahmetli Turgut Özal, ikincisi Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dır.

Özal, Dr. Sadık Ahmet’in; Yunanistan’da, Batı Trakya’da ve Avrupa’daki faaliyetlerini sürekli takip etmiş, ettirmiş ve maddi destek sağlamıştır. Onu göremedik.

Bu haber toplam 140 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim