• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Hüseyin Öztürk: Vicdan ve cüzdan israfı

Hüseyin Öztürk: Vicdan ve cüzdan israfı
Eskiler; “Hırs, tamah, ihtiras, doymak bilmeyen bir canavardır. İnsani hasletleri yerle bir eder ve tamiri, telafisi zordur” derler.

Vicdan ve cüzdan israfına bu pencereden bakabilir miyiz bilemiyorum. Sözümüz bakalım diyenlere gelsin.

Geçtiğimiz gün Üsküdar Fethi Paşa Korusu’nun tepe noktasında bulunan Dilruba Restoran’da iftara davetliydik ve ilginç bir başarı hikâyesiyle karşılaştık.

Öylesine insani ve vicdani bir uygulama idi ki, şaşırdım. Vicdan ve cüzdan israfını önleyebilecek bu örnek uygulamayı, Ramazan sohbeti babından paylaşmak isterim.

Dilruba’nın işletmecisi Said Özadalı, 30 yıldır turizm ve yemek üzerine mesleğini layıkıyla icra eden, insanlara sağlıklı yiyecekler noktasında her türlü hizmeti öncelemeyi vazife edinmiş bir anlayışla çalışıyor.

 

İftar öncesi ve sonrası yaptığımız sohbette, yiyecek ve içeceklerle, insan bünyesinin arasındaki uyumun, sağlıklı şekilde yürütülebilmesine dair izahlarda bulundu.

İnsan başta olmak üzere her canlının rızkına Allah’ın kefil olduğunu vurgulayarak:

- “Biz insana hizmet noktasında rızıklandırılmışız, rızkımız elbet gelecektir, önemli olan işimizi düzgün yapabilmemizdir” dedi.

Gelelim Ramazan’da ve sonrasında da devam ettirecekleri uygulamaya.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/huseyin-ozturk/vicdan-ve-cuzdan-israfi-44882.html

 
 
Bu haber toplam 172 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim