• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Meral Çalışkan Alkan: İnsan..?

Meral Çalışkan Alkan: İnsan..?
Bir hemşire olarak yazıya insanı, bilimsel ya da tıbbi olarak açıklayarak başlamak istiyorum. Normal bir insan da 46 çift kromozom bulunmaktadır.

Bunlardan ikisi cinsiyeti belirlerken, diğer kromozomlar farklı özellikleri almamıza neden olmaktadır. Örneğin 21.kromozonun iki tane değil de 3 tane olması “Down Sendromu” na neden olmaktadır. Fiziksel özelliklerimiz, genetik yapımızın yanı sıra duygularımızı da bizi de birbirimizden ve diğer canlılardan ayıran özelliklerimizi oluşturmaktadır. İnsan, tüm evren de tek akli özelliğe sahip olan varlıktır. Kuran da ise “Halakal insâne min alak (Alak süresi 2.ayet)” O, insanı bir aşılanmış yumurtadan yarattı diye geçmektedir.

Lakin bu yazımda insanın biyolojisi ya da fizyolojisinden bahsetmeyeceğim… daha çok insan olmanın erdemi, hayatta neler yapmalı ya da belki de neler yapmamalıyız onun örneklerini verebileceğim sadece… çünkü bence mükemmel insan tarifi diye bir durum söz konusu olamaz. Her birimiz ayrı ayrı biricik ve özeliz. Ama ne demişler; insan beşer, bazen şaşar…

İnsan da bence olması gereken en önemli özellik edep, ahlak, etik kavramları, diğerlerinin bir şekilde halledilebileceğini düşünüyorum.

Aslında olması gereken, kurallara uyum sağlamak. Kural dediğimiz yapı, geçmişten günümüze yine insanın kendi deneyimleri, hataları ve yanlışları göz önüne alınarak, toplumunun daha düzenli ve uyum içinde yaşamasını sağlamak için oluşturulmuştur.

Bu haber toplam 260 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim