• İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Mürsel Gündoğdu: Türkiye’nin Huzuru Hepimizin Huzurudur

Mürsel Gündoğdu: Türkiye’nin Huzuru Hepimizin Huzurudur
Her yeni gün yepyeni bir lütuf olarak sunulur insana ve böyle bir günün sonunda insanın biricik yüreğine tatlı bir huzurdan başka aracısız dokunan hiçbir şey olmaz.

Huzur insana en layık olandır hiç eksilmeyesi.

İnsanın huzuru bozulunca en önce dengesi şaşar hayatın ve hemen ardından ailenin huzuru kaçar. Ailede huzur olmazsa toplumda da huzur kalmaz. Toplumları huzursuzlukla sınanan milletlerin devletleri de huzurdan nasip alamaz. Böyle huzursuz devletlerin istila ettiği dünyada, mazlumların gönül sofralarından kan, zulüm, gözyaşı ve yürek yangını asla eksik değildir.

Bağırlarında büyük idealler yeşerten ve yarınlarına güçlü adımlarla ilerlemek isteyen milletler yola çıkmadan önce toplumlarını mutlaka huzurun ferahfeza iklimleriyle tanıştırmak, barıştırmak ve kaynaştırmak zorundadır. İdeal ne kadar büyükse yol da o denli uzun, sarp ve çetin olur zira. Geleceğe doğru kıvrılıp giden bu yollar huzursuz bacak sendromuna yakalanmışlarla tükenmez, sarp geçitler huzurdan nasibini almamış yüreklerle aşılmaz ve devasa ideallere huzurun zirvesine sevdalanmayanlarla asla ulaşılmaz.

Henüz mayalanmakta olan çağa Türkiye Yüzyılı parolası ile yürümeye karar kıldığımız bir dönemdeyiz. Bir de bu yüzyılın Türk asrı olmasına dair kan kardeşlerimizle yapılan güçlü bir ahdimiz var.

Dünya, yeni bir dönemin doğum sancılarını çekiyormuşçasına sıkıntılı bir sürecin tam merkezinde dolanıyor. Her ülke tedirgin, her devlet kendisince tedbirler alma derdinde. Geçen yüzyılı forse eden güçler, konumlarını koruyabilmek adına kuralsız ve ilkesiz planlar yapmaya devam ederken çakallar ise sahipsiz yurtlarda katliam yayıp kendilerine yeni alanlar açma peşinde. Zıt kutuplar birbirinin hamlelerini kolluyor. Karşılıklı damara basma sınamaları yapılarak kapasiteler pervasızca yoklanıyor. Hasılı 3. Dünya savaşının patlak vermesine ramak kalan bir zaman dilimindeyiz. Olan ise her zamanki gibi güçsüz ve masum insanlara olmaya devam ediyor.

Gelmekte olan geliyorken sosyal bünyeyi çok güçlü tutmak lazım.

Devamı: https://www.haber7.com/yazarlar/mursel-gundogdu/3396785-turkiyenin-huzuru-hepimizin-huzurudur

Bu haber toplam 167 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim