• İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Mustafa Kır: Gazzeli Yetimlerin Ahı!

Mustafa Kır: Gazzeli Yetimlerin Ahı!
Gazze’de yetim kalan çocukların ahı insanlığı yakacaktır.

Dünya genelinde yetimlerin hakkının gözetilmesi ve yetimler üzerinde farkındalığın oluşturulması amacıyla Müslüman ülkelerde her Ramazan ayının 15.günü Dünya yetimler günü olarak anılmaktadır 

7 Ekim’den bu yana bütün insanlığın sessiz kalarak, dilsiz şeytanlığı tercih ettiği Filistin coğrafyasında katil İsrail tarafından, anaları babaları öldürülen 17 bin çocuk daha dünya yetimler halkasına eklenmiştir.   Her gün tepelerine mermi ve şarapnel parçaları yağan, ninni sesleri yerine, silah sesleri ile duyan, ölümle, açlıkla, yoklukla yoksullukla yaşam mücadelesi veren 17 bin çocuğun ahı insanlığı yakacaktır.

İslam literatüründe yetim; buluğ çağına ermeden önce babasız kalan çocuğa yetim, anasız kalan çocuğa ise öksüz denir.   İnsanlar içinde ilgiye, alâkaya, sevgiye, sosyal güvence ve yardıma en çok muhtaç olanlar yetim ve öksüz çocuklardır. Yetimleri himaye etmek, ellerinden tutmak, ihtiyaçlarını gidermek, mallarını korumak, haklarını gözetmek, tahsil ve terbiyeleri ile ilgilenmek, analarının ve babalarının yokluğunu hissettirmemek Allah’ın emri, Peygamberin sünneti, Ashabın âdeti olduğu halde Gazze’li yetimler, Siyonist İsrail’in insafsızlığına terk edilerek belki de insanlık tarihinin en büyük suçu işlenmektedir.

 Yeryüzünün farklı bölgelerinde savaş, işgal, doğal afet, iç çatışma, yoksulluk, ölümcül hastalık gibi olumsuz vakalardan dolayı anne veya babasını kaybeden yetim ve öksüz çocukların sayısı gün geçtikçe korkunç rakamlara ulaşmaktadır.

Devamı: https://www.maarifinsesi.com/gazzeli-yetimlerin-ahi/

Bu haber toplam 251 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim