• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Okan Müderrisoğlu: Bir İstanbul analizi...

Okan Müderrisoğlu: Bir İstanbul analizi...
İstanbul'daki seçim yarışı ilginç bir seyir izlemeye başladı. Seçim, neredeyse İstanbul gündeminden uzaklaştırılmak üzere.

Bu kurguda klasik CHP'yi aşan, Genel Başkan Özgür Özel'i bile dışlayan, hatta önüne katıp götüren bir planlama söz konusu. Maalesef AK Partililer de zaman zaman rakibin kampanyasının sosyal medya ayağına takılmakta veya kendi adayına yönelik algı operasyonuna maruz kalmakta!
Şöyle bir hatırlayacak olursak…
AK Parti'nin İstanbul'da başkanlık yarışına girebilecek, farklı özellikleriyle temayüz etmiş birden çok aday adayı vardı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kılı kırk yardı. Dinlemedik kimseyi bırakmadı. Anketlere baktı, teşkilatların nabzını tuttu. Duyguları değil, aklı ön plana çıkardı. Ve Murat Kurum ismi Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edildi. Ön hazırlık sürecindeki muhtelif sesler, ileri geri yorumlar o günden sonra kesildi. Adayın etrafında birlik görüntüsü verildi. Ki AK Parti açısından bu seçim sürecini 2019 seçimlerinden ayıran en olumlu husus da teşkilat-aday bütünleşmesi oldu. Murat Kurum da muhteşem bir performansla kamuoyunun karşısına çıktı. İstanbul'un en önemli sorunlarına odaklandı, çözüm önerileri ve projeleri ile etkileyici bir grafik yakaladı. Böylece Kurum'un enerjisi, AK Parti'nin İstanbul birikimi ile sinerjiye dönüştü.
Ama!
"Ama" kısmını açmadan önce, "CHP'deki iç dinamikleri de ele almakta" fayda var. Genel Başkan Özgür Özel, İstanbul'daki Ekrem İmamoğlu lansmanında da ilçe adaylarının belirlenmesinde de sadece "misafir sanatçı" konumunda tutuldu. Yani, CHP'deki liderlik sorunu ile yönetim sorunu aynı anda yaşanırken, tabanda da soru işaretleri artmaya başladı. İşte o andan itibaren dört koldan Murat Kurum'a ve AK Parti seçim stratejisine karşı ataklar gelişti.

Devamı: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/muderrisoglu/2024/03/05/bir-istanbul-analizi

Bu haber toplam 152 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim