• İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Selçuk Türkyılmaz: Siyonistler gelecekte Hitler'in yerine kimi koyacak?

Selçuk Türkyılmaz: Siyonistler gelecekte Hitler'in yerine kimi koyacak?
Gazze’de altı aydır devam eden “Filistinlilerin yerlerinden edilmesi, mülklerinin ellerinden alınması, ulusal kimliklerinin yok sayılması, zorunlu göç, ayrımcılık ve açlık” tahmin edilemeyen sonuçlarıyla dünyanın geleceğini belirleyecektir.

 En belirgin amaçları Filistinlilerin boyun eğmesi ve yurtlarını terk etmesiydi. Filistinliler yerlerinden sürüldükten sonra topraklarını sattılar denilmesi de aynı sistemin bir parçasıydı. Bununla “orada yaşamak onlar için önemli değil, başka yerde de yaşayabilirler çünkü onlar millî kimliğe sahip değiller, toprakla kimlik ilişkisi kurmamışlar” denilecekti. Tırnak içinde gösterilen ifadeler Filistinlilere özel bir durumu göstermez, bunlar İngiltere’nin kolonyal yayılmacılık tarihinin ana çizgileridir. İsrail, İngilizlerin yayılmacılık tarihinin hazır kalıplarını kullanmaktadır. Ne yazık ki İngiltere ve Avrupa tarihi hakkında bildiklerimiz “din bilim çatışması, aklın zaferi, karanlıktan aydınlığa geçiş ve Sanayi Devrimi”nden öteye geçemediği için yayılmacılık tarihinin ana çizgilerinin ne anlama geldiğini anlamak kolay olmuyor.

Filistinlilerin bu sefer de direnemeyeceğini düşündüler. Filistinliler muazzam bir direnç gösterdi ve ilk defa İngiltere-ABD’nin müstemleke siyaseti dünya çapında gündeme oturdu. Buradan Batı’nın yeni müstemleke politikasının çöktüğü sonucu çıkarmak elbette doğru değil fakat Filistinlilerin İsrail üzerindeki dokunulmazlık zırhını deldiği de çok açık. “İsrail’e dokunan yanar” dönemi geride kaldı. Gazzeliler dokundu, İsrailliler soluğu İngiltere ve ABD’de aldı. Almanya ve Fransa devlet başkanları birçok defa İsrail’e geldi. Bilindiği gibi Gazze yaklaşık yirmi yıldır abluka altındaydı. 

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/selcuk-turkyilmaz/siyonistler-gelecekte-hitlerin-yerine-kimi-koyacak-4611520

Bu haber toplam 211 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim