• İstanbul 19 °C
  • Ankara 14 °C

Tarkan Zengin: Yalana karşı hakikat mücadelesi

Tarkan Zengin: Yalana karşı hakikat mücadelesi
Son dönemlerde çalışma hayatına yönelik çok sayıda kanuni değişiklik ve çeşitli düzenlemeler yapıldı. Çalışma hayatına, emekçilere ve emeklilere dair düzenlemeler milyonlarca vatandaşımızı doğrudan ilgilendirdiği için dikkatle takip ediliyor.

Ücret ve maaş artışları, emekli aylıkları, sosyal güvenlik, toplu pazarlıklar, çalışma hayatının temel meseleleri gibi konular medyada en fazla ilgi çeken haberler arasında yer alıyor. Son yıllarda çalışma hayatının çok geniş kesimlerini ilgilendiren EYT, sözleşmeli personelin kadroya alınması, 3600 ek gösterge ve benzeri birçok düzenlemenin hayata geçmesi medyanın bu haberlere ilgisini daha da artırdı. Bu nedenle yazılı ve görsel medya kuruluşları çok sayıda uzman yorumcuya yayınlarında yer veriyor.

Medya mecralarında yer verilen yorumcuların bir kısmı konunun gerçek uzmanlarından oluşurken bir kısmı da sözde uzman olarak nitelendirilebilir. Sözde uzman diyorum zira bazı konularda yorumlarını görünce konudan bihaber olduklarını anlıyoruz. Cahil cesaretiyle tam olarak bilmediklerini konularda öyle emin konuşuyorlar ki konuyu bilmeyenlerin inanması normal sayılabilir. Bazıları ise ideolojik nedenlerle vatandaşlarımıza bilerek yanlış bilgi vererek tepki oluşturmak istiyor. Bu konuda neredeyse haftada birkaç gün sözde uzmanların veya bilerek yanlış bilgi verenlerin hatalarını düzeltmek için çaba gösteriliyor.

Bu konuda en son yalan bilgi SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilave olarak verilen yaklaşık 11,5 puanlık artışın seyyanen olduğu ve maaşlara yansımayacağı iddiası olarak medya mecralarında devreye sokuldu.

Bilindiği gibi mevzuata göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerin ocak ayı aylık artışları yüzde 37,57 olmuştu. Memur emeklilerinin ise toplu sözleşmeye göre ocak ayı aylık artışları yüzde 49,25 olmuştu. Aradaki fark Cumhurbaşkanımızın onayıyla giderilmiş, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de ocak ayı zammı yüzde 49,25 uygulanmıştı. Bu konuyla ilgili kanuni değişiklik gerekiyordu. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ocak ayı aylıklarını yüzde 37,57 artış yapılan aylıklar olarak aldıktan sonra kanuni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu nedenle 13,5 milyon emekli için fark ödemeleri 6-7 Şubat tarihlerinde yapıldı.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/tarkan-zengin/yalana-karsi-hakikat-mucadelesi/haber-1446857

Bu haber toplam 197 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim