• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

TYB Akademi 18: 'İran ve Türkiye'

TYB Akademi 18: 'İran ve Türkiye'
TYB Akademi, Türkiye’nin ve dünyanın gündeminde olan konuları uzman kalemlerin bakış açısıyla okuyucularına sunmaya devam ediyor.

Doç. Dr. Şamil Öçal ve Yrd. Doç. Dr. Süleyman Elik’in editörlüğünü üstlendiği TYB Akademinin 18.sayısı konu başlığını “İran ve Türkiye” olarak belirledi.

Konuyu farklı boyutlarıyla ele alan yazarlar ve makaleleri ise şöyle:

D. Mehmet DOĞAN Sunuş: İran’da inkılâb, Türkiye’de darbe!,Adnan KARAİSMAİLOĞLU Tarihî Derinlik, İdeolojik Darlık; Türkiye ve İran İçin Dil ve Edebiyat İlişkileri, Süleyman ELİK - Meysune YAŞAR Uluslararası İlişkilerde Dış Politika ve Milli Kimlik Bağıntıları “Fars Şii Jeopolitiği’nin İmkânları ve Çıkmazları”, Şamil ÖÇAL İran’da Felsefi Düşünce Geleneği, Ali KAFKASYALI Muhammet Taki Zehtabî ve Onun Çalışmaları, Behruz BEKBABAYİ - Ehsan AMİRZADEH- İslâm Devriminden Sonra Türk Edebiyatından Yapılan Tercümelerin İran’daki Yeri, İsmail SARI Uluslararası Politikada Sivik Dinin Etkisi: İran Örneği, Umut BAŞAR - Cem SEVİNDİK İran Türkleri ve İran’da Türkçe Üzerine Güncel Bir Değerlendirme, Ali TEMİZEL Kaşkay Türklerinde Kültürel Hayat, Abdolhossein LALEH İran Sinemasında İran Edebiyatı, Serhan AFACAN İran’da Modernleşme ve Emek Sorunu ve Tartışma / Kitabiyat: Mahmut Caduk/D. Mehmet Doğan. 

www.tybakademi.com

0312 232 05 71 - 72

akademi18kapak.jpg

Bu haber toplam 3114 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim