• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

TYB Akademi 7: Türkiye’nin Düşüncesi

TYB Akademi 7: Türkiye’nin Düşüncesi
TYB Akademi 7: Türkiye’nin Düşüncesi

Ömer Faruk Akün’ün Edebiyat Tarihçiliği / Yakup Öztürk

Kurtuluş Kayalı’dan Türk İnsanını / Toplumunu, Sosyolojisini, Aydınını ve Siyasî Hayatını Yeniden Okumak / Yıldız Akpolat

Pozitivizme Hasım, Pos-pozitivizme Hısım: Bir Mütercim Olarak Hüsamettin Arslan Hakkında Bazı Tespitler / Asım Öz

Bu sayının tartışma yazısını Prof. Dr. Yasin Aktay kaleme aldı. Aktay’ın entelektüel ve cemaat ilişkisini değerlendirdiği makalesi günümüzde yaşanan bazı gelişmelerin de daha iyi anlaşılabilmesine katkı sağlıyor.

Türkiye’nin Düşüncesi başlıklı sayı için mülakat ise Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı ile gerçekleştirildi. Mülakatta Kurtuluş Kayalı Türk düşüncesinin yaklaşık 200 yıllık serüveninin resmini çizerken son derece ilginç ufuk açıcı tespitlerde bulunuyor.

Genel Yayın Yönetmeni Öner Buçukcu ise derginin bu sayısına ilişkin çerçevenn nasıl oluşturulduğuna dair uzun bir not kaleme aldı. Aslında edebiyat tarihçiliğ-edebiyat eleştirmenliğinden ütopyalara, kimlik taleplerinden kurtuluşu geleneğin kurtarıcılığında arayanlara çok geniş spektrumlu bir fotoğraf çekmeyi amaçladıklarını ifade eden Buçukcu mayıs ayında yayınlanacak Türkiye’de Tarih Yazımı ve Yaşayan Tarihçiler başlıklı dosya ile bu sayıda yayınlanan metinlerin çok daha sağlıklı bir yere oturtulabileceğini ifade ediyor.

07.gif

Bu haber toplam 2954 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim