• İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

TYB Akademi’nin “21. Yüzyılda Türkçe” Sayısı Çıktı

TYB Akademi’nin “21. Yüzyılda Türkçe” Sayısı Çıktı
Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 4 ayda bir yayınlanan hakemli dil, edebiyat ve sosyal bilimler dergisi TYB Akademi’nin 29. Sayısı “21. Yüzyılda Türkçe” başlığı ile çıktı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle evlere kapandığımız bu günlerde kitap okumayı yapılabilecek en yararlı faaliyetlerden biri olarak değerlendiren TYB yönetimi, Ocak 2011 tarihinde “Gazâlî” sayısı ile yayın hayatına başlayan ve her sayısı büyük ilgi gören derginin ilk 15 sayısını ücretsiz erişime açmıştı.

TYB Vakfı İktisadi İşletmesi adına D. Mehmet Doğan’ın İmtiyaz Sahibi olduğu, Yayın Yönetmenliğini Doç. Dr. Muhammet Enes Kala, Yazı İşleri Müdürlüğünü Mustafa Ekici, İngilizce Editörlüğünü Doç. Dr. Beyazıt Akman’ın üstlendiği derginin 29. sayısı Doç. Dr. İdris Nebi Uysal’ın editörlüğünde hazırlandı.

“21. Yüzyılda Türkçe” konulu dosyaya katkı sunan isimler ve makaleleri ise şöyle:

D. Mehmet DOĞAN: “Bir Dil Meselemiz Yokmuş Gibi Davranmak!”, İdris Nebi UYSAL: “Dil İlişkileri Bağlamında Popüler Türk Romanlarındaki Batı Kökenli Kelimeler: Kuşlar Yasına Gider Örneği”, Özgür Kasım AYDEMİR: “İstiklal Marşı’nın Dilinde Yaşayan Anlamlandırma Dünyası”, Erkan HİRİK: “Türkçede Varlık-Yokluk Bağlamında Yakınlık Belirten İşaretleyiciler”,  Erkan SALAN: “Zarf-Fiil Eki Zarf-Fiil Midir?”, Adilhan ADİLOĞLU: “Codex Cumanicus’ta Geçen ‘uyuhısıra-’ Fiili Üzerine”, Beytullah BEKAR - Okan Celal GÜNGÖR: “Camilla Ruziçka Ostoiç’in “Türkisch-Deutsches Wörterbuch Mit Transcription Des Türkischen” Adlı Sözlüğü ve Batı Rumeli Ağızlarının Sözlükteki İzleri.”, Seçil HİRİK: “Eylemlerde Alt-Üst Anlamlılık ve Gerektirme İlişkisi: Kısasü’l-Enbiya Örneği” ,  Cevat ÖZYURT: “Osmancık Romanında Anka’nın Yeniden Doğuşu”, Kemal GÖZ: “Kırgız Şair Alıkul Osmonov’un Hayatı ve İlk Dönem Eserlerine Dair” , Mert ÖKSÜZ: “Ahmet Mithat Efendi’nin Zübdetü’l-Hakayık’ı ve Kitabın Bilinmeyen İki Çevirisi”

Derginin “Kitabiyât, Mülakât ve Yorum” bölümünde ise yayın yönetmeni Doç. Dr. Muhammet Enes Kala’nın Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ile yaptığı mülakât yer alıyor.

Türkçenin tüm yönleriyle ele alınıp değerlendirildiği  212 sayfalık TYB Akademi dergisi kitapçılardaki yerini aldı.  Dergi, Türkiye Yazarlar Birliği’nin  Sümer 1. Cad. 11/5 Kızılay / Ankara adresinden de temin edilebilir.

internet siparişi:

 
İletişim:
0312 232 05 71 - 72

                                                                                               Mahmut Erdemir

akademi29kapak.jpg

 

Bu haber toplam 2156 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim