• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

TYB Akademi’nin “Salgın Tecrit ve Edebiyat” Konulu 30. Sayısı Çıktı

TYB Akademi’nin “Salgın Tecrit ve Edebiyat” Konulu 30. Sayısı Çıktı
Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 4 ayda bir yayınlanan ve her sayısı merakla beklenen hakemli dil, edebiyat ve sosyal bilimler dergisi TYB Akademi “Salgın, Tecrit ve Edebiyat” başlığıyla çıktı.

İmtiyaz Sahipliğini TYB Vakfı İktisadi İşletmesi adına D. Mehmet Doğan, Genel Yayın Yönetmenliğini Doç. Dr. Muhammed Enes Kala, Yazı İşleri Müdürlüğünü Mustafa Ekici’nin yürüttüğü derginin bu sayısının editörlüğünü ise Doç. Dr. Muhammet Enes Kala yaptı.

Çin'in Hubei eyaletine bağlı Wuhan kentinde başlayıp dünyaya yayılan ve ülkemizde de etkisini sürdüren korona virüsü TYB Akademi’nin 30. Sayısına dosya konusu oldu.

Türkiye’nin sağlıkta dönüşüm politikaları doğrultusunda önemli çalışmaların içinde bulunan ve salgın sürecinde milletimizin takdirini kazanacak şekilde kriz yönetimi gerçekleştiren Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA, yoğun programı arasında Doç. Dr. Muhammed Enes Kala’nın salgına ilişkin sorularını cevapladı ve önemli açıklamalarda bulundu.  

Doç. Dr. Kala’nın diğer mülakat konuğu ise günümüzün önemli yazarı Mustafa KUTLU. Kutlu mülâkatında salgın karşısında insanların ve toplumların  tutum ve davranışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Dosyaya katkı sunan isimler ve makaleleri ise şöyle:

Muhammed Enes KALA: Salgını Tazelenmeye Vesile Kılmak: Bir Veda Yazısı,

İlkay GÜLER - Yunus Emre AYDINBAŞ:  Koronavirüs Sürecinin Türkiye Ekonomisine Etkisi: Koronavirüs Vaka Sayısı ve Elektrik Tüketimi İlişkisi,

Cevat ÖZYURT - Bahattin CİZRELİ - Alkan ÜSTÜN: Covid-19 Şokunu Derinleştirmek veya Salgın Günlerinde Günah Keçisi Olarak Öteki,

Enes Battal KESKİN: Koronavirüsle Mücadelede Sosyal Medyanın Dayanışma Amaçlı Kullanılması: Molla Gürâni Mahallesi Whatsapp Grubu Örneği,

Yasemin ULUTÜRK SAKARYA:  Reşat Nuri Güntekin’in Salgın Hikâyesinde Anadolu Tasviri,

Şemsettin TABUR: “Biz Daha Ölmedik”: Belirsizlik ve Kriz Zamanlarından Edebiyat,

Esra ASICI: Salgının Ruh Sağlığı Üzerindeki Etkileri,

Tuğba YOLCU - Ayşe Aslı SEZGİN:  Salgında Sosyal Sermayenin Üretilmesinde Kamu ve Sivil Toplum: Vefa Sosyal Destek Grubu ve Ahbap,

Cüneyd ALTIPARMAK: Koronavirüs”ün Uluslararası Hukuk Gündemine Gelmesi Hakkında Bir Değerlendirme.

Derginin Kitabiyât, Mülâkat ve Yorum bölümünde ise, Genel Yayın Yönetmeni Doç. Dr. Muhammed Enes Kala’nın, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA ve yazar Mustafa KUTLU ile gerçekleştirdiği mülâkatlar yer alıyor.

Derginini yayın kurulu, Ocak 2021 sayısının dosya konusunu ise “Tüm Yönleriyle Doğu Akdeniz” olarak belirledi ve makale çağrısı yaptı.

Covid-19 salgınının tüm yönleriyle ele alınıp değerlendirildiği TYB Akademi “Salgın, Tecrit ve Edebiyat” sayısı kitapçılardaki yerini aldı. Dergi, Türkiye Yazarlar Birliği’nin  Sümer 1. Cad. 11/5 Kızılay / Ankara adresinden de temin edilebilir.

0312 232 05 71 - 72 www.tybkakademi.com  -  tybakademi@gmail.com twitter.com/tybakademi - facebook.com/tybakademi instagram.com/tybakademi

İnternet Mağazalarımız

n11.com

Trendyol

                                                                                                             Mahmut Erdemir

 

akademi2.jpg

Bu haber toplam 1407 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim