• İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

TYB Genel Sekreteri Kurtoğlu: Yedi güzel adamı edebiyat bir araya getirdi

TYB Genel Sekreteri Kurtoğlu: Yedi güzel adamı edebiyat bir araya getirdi
“Asımın Nesli Yedi Güzel Adamın İzinde’’ projesi kapsamında; Bursa Uludağ Üniversitesinden otuz öğrenci Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezini ziyaret ettiler.

30 Ağustos 2022 tahinde gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan TYB Genel Sekreteri Mehmet Kurtoğlu “Asımın Nesli 7 Güzel Adamın İzinde’’ projesini çok anlamlı bulduğunu desteklerinden dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve katkı sağlayan kurumlara teşekkür ediyorum diye konuştu.

TYB’nin faaliyetlerinden de söz eden Kurtoğlu, “TYB, yazarlar arasındaki mesleki dayanışmayı geliştirmek ve ülkemizin kültür hayatına yazarların katılımını sağlamak amacıyla; kurucu genel Başkanımız D. Mehmet Doğan ve 14 arkadaşının bir araya gelmesiyle 7 Ağustos 1978’de “Yazarlar Birliği” adıyla Ankara’da kuruldu. Bakanlar Kurulu kararıyla 1985’te Türkiye Yazarlar Birliği adını aldı. 1991’de “Kamu yararına çalışan kuruluş” sayıldı. 45 yıldır medeniyet ve kültür birikimimizi geleceğe taşımanın gayreti içinde olan; kültür ve sanat değerlerimizi muhafaza eden, yeniden üreten ve bunu kendine  en büyük misyon edinen TYB’nin, yurt genelinde 15 şubesi,  6 temsilciliği, edebiyatçı, sanatçı ve kültür adamı olarak 2.500’ü aşkın üyesi bulunmaktadır.” dedi.

Necip Fazıl ekolüyle bir neslin yetişmesini sağlayan şairler ve düşünce adamlarından oluşan ve "Yedi Güzel Adam" olarak bilinen Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Alaeddin Özdenören ve Ali Kutlay'ı edebiyatın bir araya getirdiğini ifade eden Kurtoğlu, gençlere şu tavsiyelerde bulundu:

“Elbette, Onlarda sizin gibi gençti, öğrenciydiler. Yedi Güzel Adam’ların eserlerini okuyun. Düşünce dünyalarını anlamaya çalışın. Ülkemizi ve insanlarımızı çok özümseterek önemli eserler yazdılar. Sizlere tavsiyem, bu edebiyatçılarımızın şehirlerini, dostlarını ve arkadaşlarını da tanımaya çalışın.”

Ziyaretin sonunda öğrencilere TYB’nin yayınlarından hediye edildi ve genel merkez binası önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

Üniversite öğrencileri için gerçekleştirilen programa, TYB Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Kılcı ve Mahmut Erdemir de katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi eğitimden spora, kültür sanat etkinliklerinden birçok çeşitli aktiviteye şehir gençliğimizin ihtiyaç ve taleplerine yönelik farklı projelere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından periyodik olarak düzenlenen ‘Asım’ın Nesli Gençlik Buluşmaları projesi ile birçok şair ve yazarı gençlerle buluşturan Büyükşehir Belediyesi 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi başlangıcında projeye yeni bir boyut kazandırdı.

Türk Edebiyatı kültüründe etkili kalemi ile önemli bir yeri olan ve ‘’ 7 Güzel Adam ‘’ olarak tanınan şair ve yazarlarımızı edebiyata gönül vermiş gençlere tanıtmak amacıyla 27.08.2022 – 01.09.2022 tarihleri arasında ‘’ ASIMIN NESLİ 7 GÜZEL ADAMIN İZİNDE’’ projesi 30 gencin katılımıyla gerçekleştirilecek.

img_5408.jpg

img_5375.jpg

img_5393-001.jpg

img_5405.jpg

img_5358.jpg

 

Bu haber toplam 664 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim