• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Ufuk Coşkun: Rothschild hanedanını en çok ne korkutur?

Ufuk Coşkun: Rothschild hanedanını en çok ne korkutur?
Rothschild hanedanının lideri Jacob Rothschild geçenlerde öldü. Servetleri dünyanın en büyük 8 milyarderin toplamından beş kat daha fazla olan bir aileden bahsediyoruz. Meğer hatırı sayılır derecede bir hayran kitlesi varmış.

Oysa dünyayı soyup soğana çeviren korkunç bir ailedir bunlar.

Bu adam pandemi döneminde şöyle diyordu: “Hükümetlerimiz “herkesi” aşı olmaya ikna etmede veya zorlamada başarılıysa, aşılarda ne olduğu önemli değil önemli olan emirlere itaat, uyum, boyun eğme ve yerleşik “eşitlik” duygusudur.”

Rothschild ailesi, 1744'te Frankfurt'ta doğan ve kırmızı tabelalı bir evde para ticareti yapan Mayer Amschel'in soyundan geliyor. Beş oğlu Frankfurt, Viyana, Napoli, Londra ve Paris'te bankalar kurdu.

4 Şubat 1863 yılında İstanbul'da kurulan Osmanlı Merkez Bankası'nın sermaye ortakları arasında babaları Mayer Amschel Rothschild’in olduğunu da hatırlatalım.

Rothschild ailesi önceleri İngiliz Kraliyet ailesinin yaverliğini yapıyor. Mayer Amschel Rothschild bir takım hilebazlıklarla yani prens IX.William'ın parasının üstüne çökerek servet biriktirmeye başlıyor. Kısa sürede 3 milyon doları 7,5 Milyon dolara çıkarıyor.

Alenin ilk icraatlarından birisi İngiltere ve Fransa savaşını finanse etmek oldu. İngiltere ‘ye savaşa girmesi için faizli 35 ton altını borç olarak veriyorlar. İngiltere yenilince bu borcu ödeyemiyor ve karşılığında merkez bankasını Bank Of Egland'ı bu aileye devrediyor.

Bir bakıma İngiltere'nin bağımsızlığı ellerine almış oluyorlar. Diğer taraftan ABD kolonileri ile İngiltere savaşında ABD kolonilerini destekliyorlar ve İngiltere'nin kaybedeceği garantisini veriyorlar.

Karşılığında ise yine tahmin etiğiniz gibi devletin resmi para basma yetkisinin kendilerinde olmalarını istiyorlar. Başkan Washington çaresiz kalınca kabul ediyor.

Amerikan iç savaşının bitimine iki aydan az bir süre kala Başkan Lincoln’un suikasta kurban gitmesi de tesadüf değil.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/rothschild-hanedanini-en-cok-ne-korkutur-4232/

Bu haber toplam 210 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim