• İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Ufuk Coşkun: ​Uluslararası hukuk mu dediniz?

Ufuk Coşkun: ​Uluslararası hukuk mu dediniz?

İsrail, Filistin’de altı aydır 40 bin masum insanı ve çocuğu katletti. Sonra kalkıp İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenleyerek İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişiyi öldürdü.

Ancak Amerika ve batılı ülkeler İran’ın misillemesini kınıyor! Gördünüz mü uluslararası hukuk denilen şey nasıl bir şeymiş?

ABD ve müttefikleri altı aydan fazla bir süredir uluslararası hukuku hiçe sayarak İsrail'in Gazze katliamından sorumlu tutulmasını engellemekle meşguller.

İsrail’in bu korkunç vahşetini kınamaktan kaçınmakla kalmıyorlar aynı zamanda aktif olarak bunların üzerini örtmeye çalışıyorlar ve hatta tüm güçleriyle destek veriyorlar.

“Küfür tek millettir” demişti peygamber efendimiz. Batılı ülkelerin İsrail’in çocuk öldürmesini birliktelik duygusuyla destek vermesi ve kendi aralarında gösterdikleri dayanışma maalesef İslam ülkelerinde yok.

Oysa peygamberimiz Müslümanların dayanışmasını, birlikteliğini; parçaları birbirine bağlayıp kuvvetlendiren binaya benzetiyor.

İşte bu tavsiyelere uyulmadığı için bugün İsrail’in katliamları hız kesmeden devam ediyor.

Diğer taraftan İran’ın İsrail’e yönelik misillemesini eleştirenler, hafif görenler, dalga geçenler çıktı. İran’ın yaptığı kadarını bile beceremeyenlerin üstüne laf söylemesi esasen bu coğrafyanın dağınıklığını, savrukluğunu göstermesi bakımından ibretliktir.

Oysa bugün Amerikan emperyalizmi ve İsrail zulmü karşısında bir araya gelinmeyecekse ne zaman gelinecek? Bu iki vahşi ülkenin karşısında kim olursa olsun destek vermenin zamanı değil midir?

Bunun İrancılıkla, Rusçulukla bilmem neyle bir ilgisi yok.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/uluslararasi-hukuk-mu-dediniz-3369/

Bu haber toplam 132 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim