• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Alman Diplomatı Bir Mühtedi: Murad Wilfried Hoffmann

Alman Diplomatı Bir Mühtedi: Murad Wilfried Hoffmann

Müslüman bir diplomat olarak Alman Dışişleri'nde yıllarca görev alan ve bugün Almanya Müslümanlar Merkezi Konseyi’nin binlerce üyesinden biri olan Murad Wilfried Hofmann, sadece kitap yazmakla kalmayıp İslami kamuoyuna Müslüman kimliğiyle başka şekillerde de katkı yapmaya gayret ediyor. Deniz Baran yazdı.

Daha önce hakkında yazdığım Batılı mühtedilerden biri benim için ayrıca ilgi çekici olmuştu: Robert Dickson Crane. Çünkü Dickson, Beyaz Saray’dandı, İslam coğrafyasının ekserisinde tabiri caizse “büyük şeytan” addedilen ABD yönetiminin kalbinde üst düzey görevlerde bulunmuştu ve etkileyici bir öyküyle gerçekleşen ihtidası onu devletten uzaklaştırmamış, tersine devlette sahip olduğu konumunu yeni zihin dünyasıyla harmanlamaya yönlendirmişti. Kısaca, rastlaması zor bir profildi Crane; bu sebeple de ilgi çekiciydi.

Daha sonraları varlığını keşfettiğim bir başka isim de –farklı bir ülkede olmakla beraber- Crane kadar ilgimi çekecekti. O da devlet adamıydı, sistemin kalbindeydi, “Batı medeniyetinin” taşıyıcı kolonu olan bir başka ülkedendi… Murad Wilfried Hofmann’dan bahsediyorum. 1931 yılında Almanya’nın Aschaffenburg şehrinde doğan bir Alman diplomatı. Ve ihtidasından sonra diplomatlığına yazarlığı da ekleyen bir isim…

Hofmann’ın hayatını kökten değiştirecek ilk kıvılcım

Hofmann, Katolik bir ailede dünyaya geldi. Oldukça iyi bir eğitim aldı, lisans öncesi eğitim için ABD’ye gitti ve akabinde Münih Üniversitesi’nde hukuk fakültesini tamamladı. Daha sonra yine hukuk alanındaki eğitimine ABD’de, meşhur Harvard Üniversitesi’nde devam etti. Akademik açıdan oldukça parlak bir tablo çizen Hofmann, 33 yıl boyunca hizmet edeceği Alman Dışişleri Servisi’nde 1961 yılında görev almaya başladı. Henüz görevinin başlarındayken atandığı yer ise hayatı için bir dönüm noktası olacak, hidayet kapısı kendisine aralanacaktı: Cezayir.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/portre/24124/alman-diplomati-bir-muhtedi-murad-wilfried-hoffmann

Bu haber toplam 1324 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim