• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Dergâh'tan Yeni Üç Güzel Baskılı Kitap

Dergâh'tan Yeni Üç Güzel Baskılı Kitap
Dergâh Yayınları’ndan yakın dönemde üç güzel baskılı kitap çıktı: 'Bir Başka Paris', 'Beş Şehir' ve 'Mahya: Müslüman İstanbul’a Mahsus Bir Gelenek'. Bu kitapların ortak ve ilgi çeken yanı büyük boy, fotoğraflı ve güzel kağıda basılmaları.

Dergâh Yayınları’ndan yakın dönemde üç güzel baskılı kitap çıktı: Bir Başka ParisBeş Şehir veMahya: Müslüman İstanbul’a Mahsus Bir Gelenek. Bu kitapların ortak ve ilgi çeken yanı büyük boy, fotoğraflı ve güzel kağıda basılmaları. Bu prestij baskılar yeni bir soluk katıyor hem Dergâh Yayınları’nın kendi kitap yelpazesine hem de günümüz yayıncılık dünyasına.

Bir Başka Paris

Bu bahsettiğim kitaplardan ilki Bir Başka Paris,Orhan Okay’ın Paris seyahatlerinde çektiği fotoğraflar ile Paris’e dair yazılarını ihtiva eden bir eser. Ağırlıklı olarak Okay’ın 1963-65 yılları arasında Paris’te bulunduğu sırada çektiği fotoğraflardan oluşuyor. (Nevadirden de olsa Hoca’nın 1978’de gidişine ait fotoğraflar mevcut.)

Öncelikle kitabın adına değinmek gerek: Okay bu ismi Yahya Kemal’in Paris’ine nazire yaparak kullanıyor. Yahya Kemal Paris’te bulunduğu vakit şehir güzel devrini (belle époque) yaşıyordu. Ancak Okay’ın gittiği Paris iki dünya savaşının yıprattığı bir kentti. Buna rağmen Orhan Okay şehirde aynı ruhu ararcasına hareket ediyor ve şehre ruhuna dair ne varsa temas etmeye çalışıyor.

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/kitap/24427/derghtan-yeni-uc-guzel-baskili-kitap

Bu haber toplam 689 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim