• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Ezelden Urfa

Ezelden Urfa
Mehmet Kurtoğlu’nun kaleme aldığı ‘Ezelden Urfa’ adlı kitap, mimariden musikiye, edebiyattan folklora ve insanlara kadar kadim şehrin monografisi niteliğinde.
Şehirler üzerine düşünen, yazan isimlerden biri olan Mehmet Kurtoğlu, özellikle memleketi Urfa hakkında birbiri ardına kitaplara imza atıyor. ‘Urfa Efsaneleri’, ‘Evliya Çelebi’nin İzinde İbrahim’in Nazargahı Urfa’, ‘Türk Sinemasında Urfa’ gibi kitapların yazarı Kurtoğlu, şimdi de, ‘Ezelden Urfa’ kitabıyla okurlarını selamladı. Folklorik bilgilerin ötesinde şehre felsefi ve edebi bir gözle bakan Kurtoğlu, tarihi 13 bin 500 yıl geriye giden Urfa’yı yalnızca geçmişiyle değil, bugünüyle de anlatırken, biraz da bozulan, yok olmaya yüz tutan kadim şehre ayna tutuyor.
 
Kitapta, edebiyattan sinemaya, teolojiden folklora, musikiden mimariye, tarihten efsaneye kadar pek çok bilgi yorumlanarak veriliyor. Çizgi Kitabevi’nden çıkan eseri tarif ederken Kurtoğlu şu cümleleri kuruyor: Ezelden Urfa’yı kaleme alırken, her satırında hakikatin izini sürmeye, onu bir insan gibi anlamaya çalıştım. Bazen sokak ve mekânlarını dolaştım, bazen harabelerindeki fısıltıları dinledim, bazen kitaplardaki bilgi kırıntılarının izini sürdüm.
Bu haber toplam 662 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim