• İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C

Hasanali Yıldırım: Nereye sığınabiliriz eğitimin şerrinden?

Hasanali Yıldırım: Nereye sığınabiliriz eğitimin şerrinden?

Eğitim dönemini kapsayan yeni yetme filmleri bir tarafa, sinemada eğitim meselesini masaya yatıran birçok misal var. Alan Parker’in Duvar’ı, Yorgos Lanthimos’un Köpek Dişi ve Nikias Chryssos’un Sığınak’ı en sıradışılarından. Üçünün de benzerlik gösterdikleri husus, modern örgün eğitim anlayışlarının doğasındaki gayri insaniliğe işaret etmek. Elbette sanatın o insanı hayrete garkeden yaratıcılığıyla.

 

Binlerce yıllık klâsik anlayışa eğitim üzerinden meydan okuyan ve geleneğe dair ne varsa handiyse beherini yere seren modernitenin gelip dayandığı ve henüz lâyığınca yerle yeksan edemediği yegâne kale eğitim. Farkındayım elbet, kilisenin tekelinde diye skolastik eğitime karşılık 350 yıldır nice değişik yöntem ve anlayış ileri sürüldü; aralarından birçoğu da şu veya bu şekilde tatbik şansı da bulabildi. Fantezi düzeyinde kalanlardan tutun da ancak 100-150 yıl sonra uygulanabilenlere kadar bir sürü alternatiften sözedebilmekteyiz.

Devamı: http://www.gercekhayat.com.tr/yazarlar/nereye-siginabiliriz-egitimin-serrinden/

Bu haber toplam 287 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim