• İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Köyde bir ressam hikayesi

Köyde bir ressam hikayesi
Konya'daki köyünde kurduğu atölyesinde 26 yıldır resim yapan Mahişeker Kaya, turşu satarak aldığı boyalarla çocukluğundan beri en büyük tutkusu olan sanatını devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Konya'da ilkokuldayken "büyüyünce ressam olacağım" diyerek, bulduğu her kağıt parçasına resim çizen 43 yaşındaki Mahişeker Kaya, yaptığı turşuları satarak aldığı malzemelerle, zorlu köy şartlarında tuvale duygularını aktarıyor.

Cihanbeyli ilçesine 7 kilometre uzaklıktaki 98 haneli Gemecik Mahallesi'nde yaşayan Kaya'nın resim tutkusu ilkokulda başladı. Eline geçen her kağıda resim çizen Kaya, "köy yerinde ressam mı olurmuş" sözleriyle kağıtlarını yakan annesine rağmen, çizmeyi hiç bırakmadı.

OKULA DEVAM EDEMEDİ

Gizli saklı resimler çizen Kaya, çok sevmesine rağmen ailesi istemediği için okula da devam edemedi. Küçük yaşta evlendirilse de resmi ve şiir yazmayı hiç bırakmayan Kaya, kara kalem çalışmalar yaparken yıllar sonra turşu satarak aldığı boya, tuval ve fırçalarla yağlı boya resim sanatını sürdürdü.

 

Devamı için: http://www.karar.com/hayat-haberleri/koyde-bir-ressam-hikayesi-305614

Bu haber toplam 880 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim