• İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Son Dönem İslamcılığını Ercan Yıldırım Anlatacak...

Son Dönem İslamcılığını Ercan Yıldırım Anlatacak...
Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından İbrahim Paşa (Mahkeme Hamamı) Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve büyük bir ilgiyle takip edilen“Türkiye’de İslamcılık Tartışmaları”nda bu ay Ercan Yıldırım konuşacak.

unnamedBursa Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından İbrahim Paşa (Mahkeme Hamamı) Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve büyük bir ilgiyle takip edilen“Türkiye’de İslamcılık Tartışmaları”nda bu ay Ercan Yıldırım konuşacak.

Son yıllarda “İslamcılık” üzerine kaleme aldığı yazılarla dikkati çeken Ercan Yıldırım, 16 Nisan 2014 Çarşamba akşamı saat 19.30’da icra edilecek olan programda “Son Çapraz Şiddet Dönemlerinde İslamcılık” başlıklı bir sunum gerçekleştirecek.

Ercan Yıldırım sunumunda Türkiye’deki İslamcılığın serencamı üzerinde yoğunlaşacak. Özellikle son yıllarda İslamcılığın hangi eşiklerden geçtiğine dair tespitlerde bulunacak. Bu çerçevede yakın tarihin önemli olaylarının İslamcılık üzerindeki etkilerini sorgulayacak olan Yıldırım, 28 Şubat ve 11 Eylül gibi tarihi olayların yansımasını tespit edecek.

Artık gelenekselleştiği üzere, İbrahim Paşa Kültür Merkezi’ninmüdavimleri programın son aşamasında sorularıyla etkinliğe katkı sağlayacaklardır.

 

 

ERCAN YILDIRIM KİMDİR?

 

Ercan Yıldırım 1977 yılında Ankara - Kızılcahamam doğumludur.

İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamlamıştır. Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Coğrafya Bölümü’nden mezun olmuştur.

Yazı hayatına Dergâh dergisiyle başladı. Türk edebiyatı ve Türk düşüncesi üzerine ayrıntılı incelemeler kaleme alan Ercan Yıldırım’ın çalışmaları çeşitli dergilerde yayımlanmıştır.

Çağdaş Türk Düşüncesi / Çağdaş İslam Düşüncesi üzerine çalışmalarına devam etmekte olan Ercan Yıldırım, halen Başbakanlık’ta çalışmaktadır.

 

YAYIMLANMIŞ ESERLERİ:

Anadolu'da İslam Ruhu

Türk Düşüncesinde İslam

Edebiyatta Türkün Düşüncesi

Modern Türkün Hikâyesi

Mustafa Kutlu Hikâyeciliği

Şairin Devriye Nöbeti Serisi (Editörlük; İsmet Özel’in gazete yazıları/12 cilt)

Bu haber toplam 3415 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim