• İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Merhum Hasan Celal Güzel'den 'Beytülmal' dersi

Merhum Hasan Celal Güzel'den 'Beytülmal' dersi
Bugün vefat eden eski bakanlardan Hasan Celal Güzel'in 14 Mayıs 2013 tarihinde kaleme aldığı "Meğer ben ne enayiymişim!.." başlıklı yazısı, "Bir devlet adamı nasıl olmalı?" sorusuna da cevap olacak nitelikte...

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesinde 73 yaşında vefat etti.

Türkiye'nin, 1986 yılında Anavatan Partisi'nde merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile olan yol arkadaşlığı ve renkli kişiliğiyle tanıdığı eski Devlet, Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor Bakanı Hasan Celal Güzel, Hak ve dava şuuruyla millet ve memleket için yaptığı güzel hizmetlerin  yanı sıra 28 Şubat postmodern darbesine karşı verdiği sıkı mücadele ile biliniyor.

Merhum Hasan Celal Güzel'in 14 Mayıs 2013 tarihinde Sabah gazetesi için kaleme aldığı son yazılarından biri olan "Meğer ben ne enayiymişim!.." başlıklı yazısı ise, kendisinin Hak ve dava şuuruyla yaptıklarının en azından bir kısmını çarpıcı örneklerle anlatmasıyla dikkatleri çekiyor. 

İşte o yazı!

Meğer ben ne enayiymişim!..

-Sayın Milletvekillerine ithaf olunur-

Efendim, artık 68 yaşında, su katılmamış bir avanak, hakikî bir budala ve gayrikabil-i ıslah bir 'enayi' olduğumu itiraf ediyorum.
Bana küçük yaşımdan itibaren 'beytülmal'ın mukaddesliğini öğretmişlerdi.
Hiç kimse 'Devlet malı deniz, yemeyen domuz' dememişti.
Bütün ömrüm tâbir-i âmiyanesiyle 'eşşek gibi' çalışmakla geçti.
Çalışma hayatımda tek gün dahi izin kullanmadım.
Bir gece bile doyasıya uyuyamadım.
Kimileri bana 'uykusuz müsteşar' adını takıp uçup kaçtığımı söylerdi ama 'Ne akılsız adam yahu!' şeklindeki fısıltılar, her gün yüzlerce telefon konuşmasıyla çınlayan kulaklarıma kadar gelirdi.
Üzerinde 'T.C. Hükümeti' yazan kurşun kalemleri, silgileri ve kâğıtları, sadece resmî hizmetlerde, âdeta okşar gibi incitmemeye çalışarak kullanırdım. Çocuklarım devlet malına ellerini dahi süremezlerdi. Plakaları kırmızı ve siyah renkli resmî arabalara bir defa dahi binmediler. Yüzlerine bakmaya kıyamadığım Mustafam ve Elifim, bir saat daha az uyuyup belediye otobüsleri ve okul servisleriyle okula gittikleri esnada, bendeniz müsteşarlık ve bakanlık yapıyordum. Bırakınız eşime araba tahsis etmeyi, evde devletin personelini çalıştırmayı; idarecilik ve siyaset hayatımda lojmanda oturmadım. Koruma görevlisi de kullanmadım. Arabamın önünde ve arkasında fiyakalı eskortlar hiç bulunmadı. 
Meğer ben ne enayiymişim!...

Devamı: http://www.dunyabulteni.net/manset/418756/merhum-hasan-celal-guzelden-beytulmal-dersi

Bu haber toplam 2665 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim