• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Nedret Ersanel'den: Çin füzelerinde dış baskılar...

Nedret Ersanel'den: Çin füzelerinde dış baskılar...
Çin’le görüşmeleri sürdürülen uzun menzilli füze projesinde kamuoyuna yansıyan son/yeni durum, ‘teknoloji transferi’ konusunda bir tıkanma olduğu, ‘olumlu sonuç alınamazsa ihalenin iptal edilerek yeni bir süreç başlatılacağı’ yönünde...

Haberi duyuran basın organı yeni durum için birden çok ihtimal sıralamış; eğer Çinli CPMIEC firmasıyla yürütülen müzakereler olumlu sonuçlanmazsa, önce Fransız, o da başarıya ulaşmazsa ABD'li firmayla masaya oturulacak, ihale iptal edilecek, “ortak üretim” kartı açılacak. (‘Hükümet iptal kartını açacak’, 01/03, Sabah.)

Türkiye’nin uzun menzilli füze ihalesi ve akıbetine yönelik küresel ilgi de yerel ilgi de her zaman yüksek oldu.

Mesela, neredeyse iklim hareketlerini dahi hükümet karşıtı habere dönüştüren propaganda mevkutesinde bir köşe yazarı ta Ocak ayı başında şu satırları kaleme almıştı...

“Başta ABD, NATO müttefikleri, Çin füze sistemlerinin ittifak hava savunma sistemleri ile müşterek çalışabilmesi için gerekli yazılım bilgilerinin hasım durumundaki bu ülkeye verilemeyeceğinden Ankara’nın nihayetinde belki de ‘hangarlarında çürümeye terk edilecek bir sistemi’ almış olacağına dikkat çekip, sert tepkilerini sürdüregeldiler.... Çin ile görüşmelerin, 7 Ocak günü yapılacak icra komitesi toplantısında sonlandırılması ihtimali çok yüksek.”

Yazının devamı için: http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/nedretersanel/cin-fuzelerinde-dis-baskilar-2008248

Bu haber toplam 393 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim