• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Şakir Kurtulmuş bu defa kitapların izini sürmüş

Şakir Kurtulmuş bu defa kitapların izini sürmüş
Şakir Kurtulmuş kendi değerlerine yabancılaşmanın kol gezdiği günümüz dünyasında medeniyetine, kültürüne, coğrafyasına ait izlerin peşine düşüyor. Edebiyatın İzi, Kültürün İzi derken şimdi de karşımızda Kitabın İzi var. Mücahit Kocabaş yazdı.

İnsan varoluşundan beri, yapıp ettikleriyle kendisinden sonra gelenlere izler bırakır. Ezel ebed çizgisinde her yeni gelen diğerinin izlerini takip eder. İnsan için bu izler, geçmişi geleceğe taşıyan bir köprü, içinde bulunduğu toplumun kültür ve medeniyetine ulaştıran bir bağdır.

Şakir Kurtulmuş da kendi değerlerine yabancılaşmanın kol gezdiği günümüz dünyasında medeniyetine, kültürüne, coğrafyasına ait izlerin peşine düşüyor.Edebiyatın İziKültürün İzi derken şimdi de Kitabın İzi adlı eseriyle yürüyüşüne devam ediyor.

Hak ve hakikat olanı arama ve bulma yolculuğudur bu yürüyüş. Ve bu yol sevgili ile beraber yürünürse zevk alınır diyor yazar. Sevgili olarak tabir edilen ise; kitaplar. Kokusuyla, sıcaklığıyla, dostluğuyla sizi yaprakları arasında gezdiren, iç dünyanızın güzelliklerini sezdiren, hakikatin ve bilgeliğin burçlarına erdiren kitaplar.

Şakir Kurtulmuş da Kitabın İzi adlı eserinde okuru, gönül ve fikir dünyasında yer etmiş yazarların kitaplarında, yoldaki izleri bulmaya çağırıyor. Seçtiği kitaplarda ahir zaman yalnızlığında, bir nasılsın seslenişine hasret ruhların feryadını duyuyorsunuz. Bir ırmağın sessiz ve derin akışını yahut yetim ve mazlum coğrafyanın çığlığını, alıntıladığı metinlerde fark ediyorsunuz. Yine bu kadar dünya yükü arasında bir çocuk sesinin, gülüşünün mutlu ettiği ruhları seziyorsunuz.

Şair ve yazarların gelgitlerini anlatmış

Yine bu gezi esnasında şair ve yazarların ruh halleri, hayatlarındaki gelgitler ve bunun edebiyat sahasına yansımalarını müşahede ediyorsunuz. Şöyle ki:

“Onlarınki, birlikte okuma ve yazma serüvenidir. Okuduklarını kritik etmeleri, yazdıklarını birbirlerine göstererek eleştiriye tahammül göstermeleri, yazar olmalarında etkili olmuştur.”

“Adem Turan, seksen kuşağı şairlerindendir. Dönem şairlerinin yaşadığı acıyı, bastırılmış duyguları, isyan çığlıklarını o da yaşamıştır. Kentin, şehirleşmenin insan ruhuna verdiği bezginliği, bunalımı tersyüz etmeye koyulacaktır.”

“Şiir yolculuğu verdiği ara ile duraksamış da olsa şair duyarlığı eksilmeyecektir. Kelebek misali uçarak doğanın eşsiz güzellikleriyle buluşup seyahatini sürdürecek, kalbi hissedişlerin bıraktığı derin izleri bir şair sorumluluğuyla şiirine taşıyacaktır.”

“Yorgun olduğunu düşünür. Yaşadığı gurbet hayatı, yeryüzünde Müslümanların uğradığı zulümler, katliamlar, modern hayatın açmazları hüznünü daha da büyütür.”

İzleri takip edince yazarların diğer eserlerine, etkilendikleri ve ilham aldıkları şahsiyetlere, önemli fikir ve tespitlerine ulaşıyorsunuz, dil ve üslupları hakkında bilgi alıyorsunuz:

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kitap/sakir-kurtulmus-bu-defa-kitaplarin-izini-surmus-h35586.html

Bu haber toplam 733 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim