• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Vefalı dostları Ayşe Şasa’yı andı

Vefalı dostları Ayşe Şasa’yı andı
Mütefekkir yazar Ayşe Şasa, vefatının sene-i devriyesinde mezarı başında anıldı. Duaların okunduğu ve konuşmaların yapıldığı anma merasimine Şasa’nın ailesi ve vefalı dostları katıldı.

Mütefekkir yazar ve senaris Ayşe Şasa vefatının birinci yılında, Kadıköy Sahrayıcedit Mezarlığı’nda bulunan kabri başında anıldı. 16 Haziran 2014’de vefat eden Ayşe Şasa’nın sanatına ve şahsiyetine dair birçok konuşmanın yapıldığı merasime sinema eleştirmeni İhsan Kabil, yazar Cihan Aktaş, yazar Gökhan Özcan, İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Prof. Dr. Ümit Meriç, Sinefesto Gelen Yayın Yönetmeni Abdulhamit Güler gibi birçok vefalı dostunun yanı sıra, sevenleri ve aile fertleri katıldı.  

MÜKEMMEL BİR İNCELİK SAHİBİYDİ

Ayşe Şasa’nın kendisi için yeri doldurulmaz bir dost olduğunu söyleyen yazar Cihan Aktaş, Şasa ile 1993 yılından beri şahsen tanıştığını ifade ederek “Aslında tanıştıktan ve onu daha çok okumaya başladıktan sonra onunla daha çok önceden tanışmış olduğumu farkettim . Anadoluya dönük bakışı ve iyimserliği filmlerinin derinlerinde yerleşmiş. Onunla tanışmadan önce, yatılı okuldayken izlediğim Son Kuşlar, Cemo, Köroğlu, Ah Güzel İstanbul, Kanbur filmleriyle aslında üzerimde çok emeği olduğunu farkettim. 

İçinde bulunduğum boğucu atmosfer 

içerisinde o filmler hayata ve dış dünyaya dönük çok doğru şeyler söylüyor, yol gösteriyor ve umut veriyordu” dedi.  Rahatsız olduğu dönemde Ayşe Şasa sabit bir yerde bulunmadığı için ziyaret edemediğini belirten Aktaş; “O hafta üzüntümü bildiği için beni daha sık aradı. Bir defterime “mükemmel bir incelik” diye not düşmüşüm o günleri. Ayşe Hanım filmleriyle anımsanmak istemiyor, kitaplarıyla anımsanmak istiyor demelerinin altında şimdiki zamanla anılmak isteği olduğunu düşünüyorum. Erenköy’de yaşadığı köşkte, sokakla ilişkisini koparan demir kapının ilerisindeki hayatla ilişkisi hiç kopmadı. İnsan sevgisi yüzüne yansıdı. Ben onun yüzünü kendisinin yaptığını düşünürüm. Onun yaşında bir insana kolay nasip olmayacak güzel bir yüzü vardı. Hastalığının son dönemlerinde hastane ziyaretimde birçokları hastalığının çok ağır olduğunu düşünmüştü ama ben onun hayata çok tutunan, çevresiyle çok ilgili, pırıl pırıl bakışlarından umutlanmıştım. Rahmetli eşi Bülent Oran ondan Kibritçi Kız diye söz eder. Ben Ayşe Şasa’nın soğuktan donmayalım, karanlığa teslim olmayalım diye kibrit yakmaya devam ettiğini düşünüyorum.” sözleriyle Şasa’nın dostluğunu özlediğini dile getirdi. 

Devamı için: http://www.gazetevahdet.com/vefali-dostlari-ayse-sasayi-andi-24356h.htm

Bu haber toplam 878 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim