• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Yusuf Kaplan: Önümüzü açacak ideal eğitim modeli arayışı (1)

Yusuf Kaplan: Önümüzü açacak ideal eğitim modeli arayışı (1)
Anadolu Âlimler Birliği, İkinci Genel İstişare Toplantısı’nı İstanbul’da, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın kıraat hocası ve danışmanı Mustafa Demirkan Hocamızın Üsküdar’daki mütevazı kursunda gerçekleştirdi.

Bu ikinci toplantıda, bizim medeniyet dinamiklerimizden yola çıkarak çağımızda önümüzü açacak bir eğitim modeli nasıl geliştirebiliriz yakıcı sorusu çerçevesinde “Resmî ve Tüzel Yüksek Dînî Tedrisatlar Arası Tesanüt ve Ortak Çalışmalar” başlığı altında, özelde İLİTAM (İlahiyat Lisans Tamamlama) programlarının geleceği, genelde medrese-üniversite arasındaki ilişkiler mercek altına alındı.

Yaklaşık 40 civarında ilgili uzman, kanaat önderi, cemaat ve STK temsilcisinin katıldığı toplantıda geleceğimiz açısından önemli kararlara imza atıldı.

Bugünkü ve Pazar günkü yazılarımda bu kararları sizlerle paylaşmak, bu kararları gerek hükümetimizin gerekse kamuoyunun dikkatine sunmak istiyorum.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/yusufkaplan/onumuzu-acacak-ideal-egitim-modeli-arayisi-1-2052257

Bu haber toplam 579 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim