Abdülkadir Özkan: ABD Sadece İşgalci Değil, Soyguncu

Abdülkadir Özkan: ABD Sadece İşgalci Değil, Soyguncu
Başlığa doğrudan ABD’yi çıkardım ama AB ülkelerinin farklı bir yolda olmadığı da ayrı bir gerçek.

Özellikle bölgemizde terör örgütlerini kullanma bakımından ABD ve AB ülkeleri karşılıklı yardımlaşarak bu işi yürütüyorlar. Bir yandan ülkeleri soyuyorlar, öbür yandan da bölge ülkelerini, daha doğrusu işgal ettikleri ülkeleri harabeye çeviriyorlar. Bunu da çoğu zaman ülkelerde farklı grupları çatıştırarak yapıyorlar. Geçtiğimiz günlerde bir gazeteye yansıyan haberde, “ABD, Suriye’den 100 milyar dolarlık petrol ve tahıl çaldı” deniyordu. İşgal edilen ülkelerde olayın sadece bazı ürünlerin aşırılmasından da ibaret kalmadığı da bir başka gerçek.

Özellikle uzun yıllardan beri bazı örgütlerin maşa olarak kullanılıyor olması, o bölge ülkelerini her bakımdan zayıflatmayı öngörüyor. Çünkü yıllar önce Büyük Ortadoğu Projesi adıyla açıklanan bir plana göre bölge ülkelerinin sınırları yeniden çiziliyor ve mevcut ülkeler parçalanarak yeni devletçikler oluşturuluyordu. Projenin mahiyeti bu idi. Konunun insanı yürekten rahatsız eden bir başka boyutu ise Haçlılar İslam dünyasını böylesine bölüp parçalarken bu işten maddi imkânlar da elde ediyorlar. Yani işgallerini hem bedavaya getiriyorlar hem de bölgemizin zenginliklerini ülkelerine taşıyorlar.

Kısacası, yeraltı ve yerüstü zenginliklerini ülkelerini kalkındırmak, insanlarının refah seviyesini artırmak için kullanıyorlar. Böylece eşkıyalar başkalarının varlıklarına adeta el koyuyor. Olay bununla da kalmıyor, savaş ve iç çatışmalar sebebiyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan mültecilere de sahip çıkmıyorlar. Eğer mültecilerden bir kısmını ülkelerinde işçi olarak kullanmak isterlerse milyonlarca insanın içinden işlerine yarayacakları seçiyor, diğerlerini başta ülkemiz olmak üzere ortada bırakıyorlar. Bunun en açık örneği ülkemize Suriye’de çatışmaların başlamasının hemen ardından göç edenlerin AB ülkelerine gitmelerini engellemek için Türkiye ile bir anlaşma imzalandı. Ancak bu anlaşma kâğıt üzerinde kaldı.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/abd-sadece-isgalci-degil-soyguncu-823989

Bu haber toplam 127 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim