• İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Ahmet Varol: Filistin Esirler Günü

Ahmet Varol: Filistin Esirler Günü

17 Nisan tarihi her yıl Filistin’de Esirler Günü olarak ihya ediliyor. Bu itibarla dün de siyonist işgal rejiminin zindanlarındaki esirlerle ilgili muhtelif açıklamalar ve değerlendirmeler yapıldı, esirlerle dayanışma amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. 

En başta siyonist işgal rejiminin özgürlüklerinden tamamen mahrum bırakıp zindanlara doldurduğu Filistinlilerle ilgili tanımlamayı doğru yapmak amacıyla “esir” kavramı üzerinde durmak gerekiyor. Siyonist rejim Filistin topraklarında işgalci olduğundan, Filistinliler de bu bu gayri meşru işgalin son bulması, topraklarının bağımsızlığına kavuşması için meşru bir mücadele verdiğinden onlardan zindanlara dolduranlar hukuki anlamda “mahkum” değil savaş esiridir. Çünkü bu insanlar hukuki açıdan “suç” sayılacak bir fiil veya kabahat işlediklerinden değil işgal edilmiş vatanlarının bağımsızlığı için verilen mücadelenin içinde yer almalarından ya da bu mücadelede yer alanlarla akrabalık ilişkilerinden, soy bağlarından veya onlara maddi ya da manevi destek vermelerinden dolayı özgürlüklerinden yoksun bırakılmışlardır. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/filistin-esirler-gunu-45134.html

Bu haber toplam 135 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim