• İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Ahmet Varol: Lübnan’da ekonomik kriz

Ahmet Varol: Lübnan’da ekonomik kriz
Koronavirüsle mücadele adına pek çok ekonomik sektörün aktivitesinin durdurulması veya büyük ölçüde yavaşlatılması tüm dünya ekonomisinin çok büyük bir darbe almasına neden oldu. Tabii bu darbe ekonomik yönden zayıf ülkeleri daha fazla etkiledi.

Lübnan uzun yıllar yaşadığı iç savaştan sonra imzalanan Taif Anlaşması’nın ardından yeniden yapılanma dönemine girdiği süreçte büyük miktarda borç yükü altına girmiş bir ülkedir. Tabii bu borç yükü ülke ekonomisinin gelir kaynaklarının önemli bir kısmının da bloke edilmesi, borçların ve faizlerinin ödenmesi için ulusal gelirlerin azımsanamayacak bir kısmının ülkenin kendi ihtiyaçlarında kullanılmasının engellenmesi sonucunu doğurmuştu. Bu durum hükümetlerin ekonomik sorunları aşmalarını zorlaştırdı ve dolayısıyla geçim sıkıntısı çeken halkla karşı karşıya gelmelerine neden oldu. 

Ekonomik sorunlar uzun süren pazarlıklar sonucunda kurulan Hasan Diyab hükümetini ciddi şekilde zorlayan sorunlar arasında yer alıyor. Bu sorunlar yüzünden Lübnan Lirası dolar karşısında ciddi şekilde değer kaybetti. Dolayısıyla insanlar fiyatları büyük ölçüde dolara endekslenen, çünkü ithal yoluyla temin edilen ürünleri satın almakta zorlanmaya başladılar. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/lubnanda-ekonomik-kriz-32750.html

Bu haber toplam 181 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim